Naslovnica Društvo Konjic: Dječak od 14 godina gasio požar pa od umora zaspao na...

Konjic: Dječak od 14 godina gasio požar pa od umora zaspao na kamenu

Kao što je poznato Mostar i Konjic ovih dana bore se s velikim požarima. Osim vatrogasaca u gašenju vatrene stihije sudjeluje i veliki broj dobrovoljaca s područja Hercegovine.

Situacija je izuzetno teška, a vatrogasci nemaju adekvatnu opremu da odgovore ovom problemu.

Nadljudskim naporima pokušava se spasiti svako drvo, svaki žbun, a građani su ogorčeni što dosadašnja iskustva s požarima nisu “opametila” vlasti da konačno prestanu misliti samo na svoje potrebe nego da službama poput vatrogasnih osiguraju neophodnu opremu i sredstva, piše Fokus.

Na društvenim mrežama posebne emocije izazvala je fotografija dječaka Alija Sarajlića, koji se kako je navedeno u gašenju požara pridružio svom ocu Seji Sarajliću, a fotografija je nastala u Klisu u Butorović Polju kod Konjica.

Dječak koji ima samo 14 godina i deveti je razred osnovne škole, nakon bespoštedne borbe s vatrenoms stihijom, rame uz rame sa starijima zaspao je na hercegovačkom kamenu.

Slika ovog dječaka na kojeg zasigurno možemo svi biti ponosni, ujedno je i sramota za političare u ovoj zemlji jer zbog njihovog nerada i nemarnog odnosa prema životnim potrebama građana ove zemlje i oni najmlađi primorani su stati na liniju odbrane naše zemlje. Ovaj put od požara.

Političari, svaki put kada sjednete u svoje skupe lizumine i poželite obnoviti vaš ionako najskuplji vozni park u Europi, sjetite se Alija Sarajlića, kako je umoran i iscrpljen nakon gašenja požara zaspao na hercegovačkom kamenu.

 

Hercegovački portal