Naslovnica Društvo Priopćenje za javnost Kriznog Stožera CZ grada Čapljine

Priopćenje za javnost Kriznog Stožera CZ grada Čapljine

Krizni stožer grada Čapljine, zbog zabrinutosti uzrokovane korona virusom te shodno pridržavanju svih mjera i preporuka nadležnih organa sastao se danas te razmatrao o dosadašnjim aktivnostima i njihovim učincima.

Na današnjoj sjednici Stožera CZ Čapljina analizirano je stanje u svezi infekcije korona virusom na području grada Čapljine. Trenutno u Čapljini je inficirano dvadest osoba korona virusom a koje su povezane s dva žarišta. Sve službe Doma zdravlja Čapljina funkcioniraju iako je pet djelatnika u samoizolaciji a svi su vezani za prvo žarište. Opremljenost Doma zdravlja je dobra u svim segmentima, sprovode se stručni protokoli sa svim pacijentima a koji su propisani u stanjima zaštite od infekcije.

Zadovoljstvo s opremljenošću i mjerama prevencije iznio je gospodin Erdin Alajbegović iz Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a koji je jučer bio u obilasku DZ Čapljina.

Sve službe JKP Čapljina kao i Veterinarska služba uredno funkcioniraju, snabdjevenost vodom, električnom energijom, odvoz smeća su uredni. Telefonske kao i internet veze također.

Policijska stanica Čapljina je do sada napravila 1986 obilazaka osoba kojima je izrečena mjera samoizolacije, stanje javnog reda i mira je dobro uz neznatna kršenja mjere zabrane kretanja iza 20 h i samoizolacije.

Dvoje djelatnika Crvenog križa je u samoizolaciji ali na njihova mjesta su došli volonteri tako da će Crveni križ nastaviti s radom i pomoći svima kojima je pomoć potrebna.

Dezinficiranje javnih prostora je kontinuiran posao, snabdjevenost s dezinficijensima je dobra.

Skrećemo pozornost žiteljima Čapljine da ne nasjedaju na neistine pojedinaca i manjih organiziranih skupina koje preko društvenih mreža širenjem neistina pokušavaju izazvati paniku. Svi trebamo biti zabrinuti u ovoj situaciji i pridržavati se svih propiasnih mjera prevencije ali mjesta panici nema. Upozoravamo da to nije dobro za zdravlje naših sugrađana a u izvanrednim situacijama je i Zakonom kažnjivo.

Još jednom se zahvaljujemo svima koji svojim radom doprinose da u ovim izvanrednim prilikama funkcioniramo dobro i efikasno. Borba protiv korona virusa će još potrajati ali uz osobnu žrtvu i samosvijest pobijedit ćemo ovu bolest.

Budimo odgovorni, ostanimo doma !

Zapovjednik Kriznog Stožera CZ grada Čapljine: dr. Smiljan Vidić

 

 

Grad Čapljina