Naslovnica Zanimljivosti Rezultati novog istraživanja potvrđuju tvrdnje da visoke temperature uništavaju koronavirus

Rezultati novog istraživanja potvrđuju tvrdnje da visoke temperature uništavaju koronavirus

Preliminarni rezultati znanstvenih eksperimenata iz SAD-a pokazuju da koronavirus ne može preživjeti dugo na visokim temperaturama i visokoj vlažnosti, kao i da ga brzo uništava sunčeva svjetlost.

Sažetak ovih rezultata pruža nadu da ljetno doba može “ponuditi” manje ugodne uslove za opstanak virusa. Znanstvenici ipak upozoravaju da to ni na koji način neće ukloniti ili čak smanjiti nove slučajeve oboljenja COVID-19. Sigurni su da pandemija neće naglo nestati.

Prema rezultatima ovog istraživanja, u periodu koji slijedi, a koji donosi dosta više temperature, virus će se manje prenositi i opstajati na površinama jer će ga uništavati toplina i sunčeva svjetlost.

Ovo istraživanje sproveo je laboratorij koji pripada američkoj vladi, a oni su za Yahoo News odbili otkriti više informacija o rezultatima. Objasnili su kako je sigurnost i zdravlje građana njihov prioritet, kao i da ne žele davati komentare povezane sa svojim istraživanjima.

“Bilo bi neodgovorno spekulirati, stvarati zaključke ili pokušati utjecati na ljude dokumentima koji još uvijek nisu recenzirani ili podvrgnuti strogim znanstvenim pristupima”, objasnili su iz laboratorija,prenosi Yahoo News.

 

 

Hercegovački portal