Naslovnica Društvo Usvojene interventne mjere kojima će Čapljina pomoći gospodarstvenicima

Usvojene interventne mjere kojima će Čapljina pomoći gospodarstvenicima

Čapljinski gospodarstvenici teret pandemije koronavirusa moći će podnijeti lakše zbog interventnih mjera pomoći gospodarstvu koje je na današnjoj sjednici usvojilo Gradsko vijeće Grada Čapljine.

 

Ovim mjerama nastoji se osigurati likvidnost poslovanja gospodarstvenka na području Grada Čapljine te zadržavanje radnih mjesta, poručeno je na sjednici vijeća.

Pravne i fizičke osobe (obrtnici) koje su obuhvaćene mjerom zabrane rada temeljem odluka stožera civilne zaštite oslobođenje su plaćanja:

– zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada Čapljine,

– zakupnine odnosno naknada za korištenje javne površine (stolovi ispred ugostiteljskih poslovnih prostora i sl.),

– naknada za postavljanje reklamnih panosa i/ili displeja na području Grada Čapljine,

– naknada za reklamnu površinu – po m2 uz magistralnu cestu M17 i M6, uz regionalnu cestu, uz lokalnu cestu kroz naseljena mjesta Grada, naknada za postavljanje reklama na objekte.

Oslobađanje plaćanja se odnosi na obveze za razdoblje od tri mjeseca, počevši od 1. travnja ove godine s mogućnošću produljenja ovoga roka.

Korisnicima poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Grada Čapljine (zakupnina i koncesija) bit će, za razdoblje navedeno u prethodnom stavku, vraćen iznos naknade koji pripada Gradu Čapljini, javlja Čapljinski portal.

Nakon isteka oog roka, a ovisno o rezultatima analize ekonomskih posljedica nastalih za gospodarstvo zbog zabrane rada Gradsko vijeće će razmotriti mogućnost plaćanja ovih javnih davanja za navedeno razdoblje putem obročne otplate, kao i mogućnost djelomičnog ili potpunog oslobađanja plaćanja.

 

 

Jabuka.tv