Naslovnica Društvo Program obilježavanja 28. obljetnice „Lipanjske zore hrvatske Hercegovine“

Program obilježavanja 28. obljetnice „Lipanjske zore hrvatske Hercegovine“

Jedan od značajnih događaja iz naše novije povijesti jest svakako akcija Lipanjske zore hrvatske Hercegovine koja je trajala od 7. do 26. lipnja 1992. godine.

 

I danas nakon 28 godina okupljamo se kako bi smo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima koji su svoje život dali za našu slobodi, slobodu Hrvatskog naroda, jezika, kulture i vjere.

Srž cijele manifestacije je svakako 07.lipnja kada će se služiti sveta misa za poginule hrvatske branitelje u groblju u Ševaš njivama s početkom u 10 sati te središnji skup zahvale hrvatskim braniteljima ispred Spomen obilježja u Počitelju gdje će se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odati počast hrvatskim braniteljima.

U poslije podnevnim satima istoda dana, 19:00 održat će se Sveta Misa u groblju u Čeljevu, te u 20:00 polaganje cvijeća ispred Spomen križa. Također u 19:00 održat će se Sveta Misa u groblju u Čeljevu, te u 20:00 polaganje cvijeća ispred Spomen križa.

Počast hrvatskim braniteljima odat će se i u ponedjeljak 08.lipnja u 19:30 sati polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća ispred Spomenika poginulih branitelja u Višićima.

Manifestaciju će ove godine obilježiti mnoštvo kulturnih, sportskih, društvenih i vjerskih događaja.

 

PROGRAM:

 

 

Hercegovački portal