Naslovnica Društvo Mudžahedin i pripadnik postrojbe El Mudžahid, kandidat za novog ministra sigurnosti BiH

Mudžahedin i pripadnik postrojbe El Mudžahid, kandidat za novog ministra sigurnosti BiH

Foto: Hercegovački portal

Osoba kojoj su pripadnici El Mudžahida bili suborci predložena za ministra sigurnosti BiH. Ovu informaciju potvrdio je Halid Genjac, glavni tajnik SDA.

 

Prema odluci kadrovske komisija Stranke demokratske akcije (SDA) kandidat za novog ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine je Selmo Cikotić.

Od Cikotića se već godinama očekuje da otkrije ili pomogne u procesu otkrivanja istine o zločinima nad bugojanskim Hrvatima za čijim tijelima se i danas traga. Ne samo da Cikotić ničim nije pomogao proces otkrivanja istine nego je u međuvremenu nagrađivan visokim dužnostima, a bošnjački mediji ga predstavljaju kao stručnjaka za NATO.

On je bio četiri godine savjetnik Bakira Izetbegovića u Predsjedništvu BiH.

Cikotić je i bivši ministar obrane u Vijeću ministara a probošnjački mediji ga predstavljaju kao stručnjaka za NATO integracijski proces.

Predlaganje Cikotića za ministra sigurnosti poruka je i Hrvatima kakvu BiH SDA želi napraviti.

Naime, Cikotić je bio na čelu Operativne grupe „Zapad“, koja je bila podređena 3. korpusu Armije RBiH.

Sjedište OG Zapad 3. bilo je u Bugojno, a u njenom sastavu 307. brdska brigada, brigada Vojne policije istoimene Armije BiH, TO i stanica civilne sigurnosti – odnosno, pripadnici MUP-a Republike BiH u općini Bugojno.

S teritorija pod izravnom kontrolom OG Zapad na čijem je čelu bio Selmo Cikotić, odnosno, s prostora bugojanske općine, istjerano je 15 tisuća Hrvata, njih više od tisuću prošlo je tretman u logorima smrti

Čovjek koji je ratovao rame uz rame sa pripadnicima odreda El Mudžahid, pretečom današnjeg ISIL-a koji su vršili obredna ubijanja po Bosni i Hercegovini, danas se predstavlja kao NATO zagovornik i osoba koja će brinuti o sigurnosti ove države. I onda se čudimo što barem 50 godina zaostajemo za ostatkom Europe.

Od Cikotića se već godinama očekuje da otkrije ili pomogne u procesu otkrivanja istine o zločinima nad bugojanskim Hrvatima za čijim tijelima se i danas traga. Ne samo da Cikotić ničim nije pomogao proces otkrivanja istine nego je u međuvremenu nagrađivan visokim dužnostima.

Zloglasni odred “El Mudžahid”

Odred “El Mudžahid” bio je postrojba Armije RBiH sastavljena od mudžahedina, stranaca i muslimana iz BiH.

Osnovana je 13. kolovoza 1993. godine naredbom generala tzv. Armije RBiH Rasima Delića. Bila je u sastavu Trećeg korpusa te armije, a borila se protiv hrvatskih i srpskih snaga u vrijeme rata u BiH. Prema navodima Abu Ajama, jednog od zapovjednika odreda “El Mudžahid”, Alija Izetbegović je zapovjedao postrojbom preko posrednika zapovjednika Trećeg i Sedmog korpusa Armije RBiH.

Ovaj odred poznat je po svojim zvjerstvima nad hrvatskim i srpskim stanovništvom u središnjoj Bosni.

 

 

Hercegovački portal