Naslovnica Zanimljivosti Preko 30 paraglidera uživalo u letenju nad ljubuškim nebom

Preko 30 paraglidera uživalo u letenju nad ljubuškim nebom

Paragliding klub Ljubuški već godinama ulaže u razvoj sporta, adaptaciju i uređenje poletišta pored kule hercega Stjepana, ujedno postavlja nove standarde kada je u pitanju jednostavnost, pristupačnost i lakoća bavljenja paraglidingom.

 

Tamo nećete zateći samo domaće letače, za adrenalinsku avanturu koji Ljubuški nudi zna se u cijeloj regiji.

Gosti oduševljeni prirodom

Tako je za vikend ovaj klub ugostio preko 30 letača, a do Ljubuškog su doputovali iz Sarajeva, Zenice, Goražda, Trebinja, Žepča, čak i iz Crne Gore i Austrije.

„Bio je to svojevrstan paragliding festival. Gosti su oduševljeni Kravicom, prirodom, lokalnim kupalištima… Zaista smo ponosni“, kazali su iz Paragliding kluba Ljubuški.

Na ruku paragliderima idu i vremenske prilike pa se, kako ističu, u Ljubuškom leti već osmi dan zaredom, a i nedjelju će, po svemu sudeći, iskoristiti za uživanje u prekrasnom pogledu s visine.

Kao dodatna olakšica paragliderima služit će umjetna trava koja je već postavljena i isprobana, no treba je učvrstiti i zalijepiti prema određenim propisima.

Niz uspjeha

„Oko 70 do 80 posto posla je odrađeno te se nadamo da ćemo preostale radove uskoro privesti kraju. Neizmjerno smo zahvalni svima koji podupiru ovu priču i jasno je već sada da ona nije bila uzaludna“, poručili su iz PK Ljubuški.

Kažimo i to kako su u prošloj godini ljubuški paraglideri ostvarili niz uspjeha, a najvećim od njih smatraju „Ljubuški Open 2019.“, atraktivno natjecanje u preciznom slijetanju na cilj.

 

 

 

Bild.ba