Naslovnica Crna Kronika Šokantne snimke iz francuskog grada Dijona ulični rat, policija nemoćna, francuska vojska...

Šokantne snimke iz francuskog grada Dijona ulični rat, policija nemoćna, francuska vojska poslana u žarište sukoba

ŠOKANTNE SNIMKE IZ FRANCUSKE: PROSVJEDI PRERASLI U RAT NAORUŽANIH ČEČENSKIH I ALŽIRSKIH NARKOBANDI.

 

Na Youtubeu se pojavio šokantan video huligana koji mašu oružjem u francuskom gradu Dijonu. Takozvane “kaznene ekspedicije” navodno su organizirali pripadnici čečenske dijaspore. Francuska policija sumnja da je to bilo potaknuto napadom na 16-godišnjeg pripadnika čečenske zajednice 10. lipnja, piše express.co.uk.

Brojni videozapisi o sukobu podijeljeni su putem društvenih mreža, posebno na Snapchatu.

Jedan od takvih videozapisa prikazuje zapaljene ulice kojima prolaze Čečeni mašući oružjem.

Radio mreža Franceinfo također je potvrdila da su novinari koji pokušavaju dokumentirati događaj bili napadnuti.

Drugi zastrašujući snimci prikazuju kako automobil vozi velikom brzinom, gubi kontrolu i udara u nogostup.

Okupljena masa izvršila je tri napada tijekom tri uzastopne noći s početkom u petak, pri čemu su mnogi od njih imali bejzbol palice. Policija je priopćila kako je u jednom incidentu oko 50 Čečena tijekom noći ušlo u okrug Gresilles kako bi se obračunali s tamošnjim alžirskim dilerima. Još je više ljudi, njih oko 200, također ušlo u Gresilles kasno u nedjelju s “nasilnim namjerama”.

BBC također piše o uličnom ratu, navodeći kako se više od 150 ljudi, s kapuljačama i oružjem, okupilo u ponedjeljak kako bi osvetili navodni napad na čečenskog tinejdžera od strane dilera droge, po svoj prilici Alžiraca koji u Francuskoj drže velik dio tržišta.

To dolazi nakon brojnih incidenata u gradu tijekom vikenda. Jedan čovjek koji je tvrdio da je Čečen, rekao je lokalnim medijima da je dio grupe i rekao da su se drugi pridružili iz cijele Francuske, Belgije i Njemačke.

Tužitelj je rekao da je u petak navečer nekoliko osoba ozlijeđeno, od kojih neke ozbiljno, a jedna osoba u subotu zadobila rane od vatrenog oružja.

 

 

Hercegovački portal