Naslovnica Zanimljivosti Očekuje nas sunčan i topao vikend s temperaturama do 35 stupnjeva

Očekuje nas sunčan i topao vikend s temperaturama do 35 stupnjeva

Prema najavama meteorologa očekuje se pravi ljetni vikend. Bit će sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Oba dana vikenda poslije podne, ponegdje u planinskim područjima moguć je i kratkotrajni lokalni pljusak. Jutarnja temperatura kretati će se od 16 do 21, na jugu do 24, a najviša dnevna od 26 do 32, na jugu i sjeveru do 35 stupnjeva.

Početak idućeg tjedna prati će vrijeme isto kao za vikend. Toplo i temperature do 34 stupnja. Tijekom dana, u planinskim područjima moguć je i kratkotrajni lokalni pljusak. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 24, a najviša dnevna od 25 do 31, na jugu i sjeveru 34 stupnja.

I u utorak i srijedu trebalo bi biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 24, a najviša dnevna od 22 do 29, na jugu i sjeveru 32 stupnja.

Biometeorološka prognoza

Tijekom prijepodneva će biti ugodnije, dok bi u drugom dijelu dana, usljed strujanja toplijeg zraka, porasta temperature i mjestimično sparnog vremena, osjetljive osobe trebale biti opreznije.

Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti, u noći problemi sa snom. Preporučljivo je slobodno vrijeme provesti na otvorenom, pri tome ne pretjerivati sa aktivnostima.

 

 

 

Hercegovački portal