Naslovnica Društvo Paćenik Bernardić koristi Mesićevu metodu: Napada Hrvate iz BiH

Paćenik Bernardić koristi Mesićevu metodu: Napada Hrvate iz BiH

“HDZ je pokušao profitirati na krizi. Otvorili su granice s BiH, zbog toga nam je i Slovenija uvela ograničenja. HDZ je otvorio granice za Hrvate iz BiH da im dođu glasovati. Zato pozivam sve Hrvate u Hrvatskoj da sruše u nedjelju HDZ.”

 

To su riječi šefa crvene oporbe u Hrvatskoj Davora Bernardića. A što je cilj toga? Dobiti izbore poput Stjepana Mesića u dva navrata, a to je izmišljajući i lažući da Hrvati iz BiH odlučuju o izborima.

SDP stoji sve lošije pred izbore, Andrej Plenković ponovno čvrsto drži uzde i vodi HDZ prema pobjedi i koalicija Restar mora nešto napraviti, a kada nemaš znanja niti strategije, udari po Hrvatima u BiH.

– Na izbore smo išli jer su svi ozbiljniji stručnjaci signalizirali da je sad situacija sigurnija nego što bi mogla biti na jesen. S BiH je zabilježeno dosad samo osam slučajeva.

Što se tiče Hrvata u BiH, vi u Saboru niste podržali Deklaraciju o pravima Hrvata u BiH, vi ih nemate pravo spominjati – kazao mu je, između ostalog, Plenković.

Prema posljednjoj anketi HDZ bi imao ukupno 52 zastupnika. RESTART koalicija sada bi imala 51 zastupnika, također manje, ali tada su bili u drugom sastavu.

Domovinski pokret je na 18 mandata, a Most na 9. Koalicija FOKUS, PAMETNO I STRANKA S IMENOM I PREZIMENOM imala bi 3 zastupnika, koalicija MOŽEMO! mogla bi računati na 6 zastupnika, a Reformisti Radimira Čačića na jedan mandat.

 

 

 

Grude.com