Naslovnica Zanimljivosti Capak se požalio: Dobio sam stotinjak mailova od ljutitih mladenki

Capak se požalio: Dobio sam stotinjak mailova od ljutitih mladenki

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je u srijedu da se razgovara o produljenju vremena posjeta roditelja djeci u bolnicama s dosadašnjih 15 minuta te kako rade na tome da bolnice za to stvore uvjete.

 

Neka roditelji razmišljaju u tom smjeru da mi već razgovaramo o tome da tu situaciju promijenimo, da bolnice stvore uvjete da je to moguće napraviti bez nekog velikog rizika ulaza virusa u zdravstvenu ustanovu, rekao je Capak u HTV-ovoj emisiji Dobro jutro Hrvatska.

Naime, nedavna odluka Ministarstva zdravstva da posjete djeci u bolnicama treba ograničiti na svega 15 minuta digla je na noge roditelje i udruge koje su zbog svega pokrenule i peticiju.

Kada je riječ o početku nove školske godine, Capak je rekao da se za sada razmišlja na način da se stvore uvjeti kako bi se škole od jeseni otvorile.

Capaku prijetile ljutite mladenke

Šef HZJZ-a je priznao i da je, iako nikad nije govorio o zabrani vjenčanja već o smanjenju broja uzvanika na njima, dobio stotinjak mailova ljutitih mladenki.

Čim smo spomenuli da ćemo smanjiti broj (uzvanika) na vjenčanjima, iako bar ja nikad nisam rekao da ćemo zabraniti vjenčanja, dobio sam već 100-tinjak mailova od ljutitih mladenki i organizatora takvih evenata. Neki su pristojni pa apeliraju, ali neki su bezobrazni i prijeteći, rekao je Capak.

Podsjetio je i kako je sada dopušteno okupljanje 300 uzvanika na zatvorenom, a 500 na otvorenom.

Na pitanje o situaciji na granicama, konkretno sa Slovenijom, odbacio je tvrdnju da Hrvatska ide prema crvenoj listi rekavši da se drži na sredini žute liste.

Ustvrdio je i kako imaju odličnu situaciju s turistima, svega par njih je došlo zaraženo i nitko se nije zarazio u Hrvatskoj.

Cjepivo protiv koronavirusa će sigurno doći, uvjerava šef HZJZ-a no i dodaje kako nije vjerojatno da ćemo ga imati do kraja godine. HINA

 

Hercegovački portal