Naslovnica Zanimljivosti Migrant iz Ruande osumnjičen za požar u katedrali u Francuskoj

Migrant iz Ruande osumnjičen za požar u katedrali u Francuskoj

Uhićeni muškarac je izbjeglica iz Ruande koji je na katedrali radio kao volonter te je bio zadužen da ju zaključa u petak navečer. U svom iskazu je iznio niz nelogičnosti…

 

Zbog sumnje na povezanost s požarom koji je u subotu izbio u katedrali iz 15. stoljeća u francuskom gradu Nantesu, pri čemu su uništeni njezini vitraji i orgulje, uhićen je 39-godišnjak, objavila je u nedjelju televizija LCI.

Uhićeni muškarac je izbjeglica iz Ruande koji je na katedrali radio kao volonter te je bio zadužen da ju zaključa u petak navečer, prenosi LCI, pozivajući se na izjavu tužitelja Pierrea Sennesa.

Sennes je kazao kako je muškarac uhićen zbog nelogičnosti u njegovom iskazu.

Dodao je kako su u subotu u crkvi buknula tri požara i da nema znakova provale. Vlasti su objavile da su pokrenule istragu o paležu.

Požar se proširio u subotu ujutro, zahvativši unutrašnjost tog gotičkog zdanja. Vatrogasci su stavili vatru pod kontrolu nakon nekoliko sati, a potpuno su ju ugasili u poslijepodnevnim satima.

Požar u toj crkvi dogodio se godinu dana nakon požara u pariškoj katedrali Notre Dame koji je teško oštetio njezin krov i glavni toranj, prenosi Hina.

 

 

Hercegovački portal