Naslovnica Crna Kronika Državnom tužitelju ponuđena dva milijuna KM da Novalića izostavi iz optužnice

Državnom tužitelju ponuđena dva milijuna KM da Novalića izostavi iz optužnice

Foto: Inforadar

Cijeli spis je proslijeđen odgovarajućim službama u Sjedinjenim Američkim Državama jer je riječ o do sada nezapamćenom slučaju političke korupcije i pokušaja mita prema predstavniku državnog pravosuđa.

 

Prije dvadesetak dana Mirzi Hukeljiću, jednom od dvojice državnih tužitelja koji vode istragu u predmetu Respiratori, ponuđeno je dva milijuna maraka kako bi iz optužnice koja se očekuje izostavio federalnog premijera Fadila Novalića!

Ova informacija Inforadaru je potvrđena iz izvora bliskih administraciji Američkoga veleposlanstva u BiH.

Prema istim izvorima, nakon što je dobio ponudu koja je sama po sebi dovoljna za novu optužnicu, Hukeljić je zbog nepovjerenja u državne institucije o svemu odmah obavijestio Američko veleposlanstvo, o čemu je napravljen i zapisnik.

Cijeli spis potom je proslijeđen odgovarajućim službama u Sjedinjenim Američkim Državama jer je riječ o do sada nezapamćenom slučaju političke korupcije i pokušaja mita prema predstavniku državnog pravosuđa.

Inforadar je u više navrata pokušao stupiti u kontakt s tužiteljem Hukeljićem, no on je, nesumnjivo zbog velikog pritiska pod kojim radi, odlučio ignorirati sve pokušaje.

– Bosni i Hercegovini su potrebni neovisni, odgovorni suci i tužitelji koji se pridržavaju najviših profesionalnih standarda, kao i političko vodstvo opredijeljeno za stvaranje uvjeta za rad ovih institucija, umjesto da pokušava utjecati na njih ili ih kontrolirati.

Sjedinjene Države su i dalje posvećene pružanju podrške stvaranju uvjeta u kojima odgovorni, profesionalni pravosudni sektor može funkcionirati neovisno od političkog utjecaja – odgovorili su iz Ureda za odnose s javnošću veleposlanstva SAD-a u BiH na upit Inforadara, uz napomenu da oni ne mogu odgovarati na hipotetička pitanja.

 

 

 

  Inforadar