Naslovnica Zanimljivosti Požar na Gubavici plamti tri dana: Vatrogasnom društvu mještani otuđili dio opreme

Požar na Gubavici plamti tri dana: Vatrogasnom društvu mještani otuđili dio opreme

Na lokalitetu Gubavice već tri dana bukti požar. S vatrenom stihijom koju možete vidjeti na fotografijama koje su na svojoj Facebook stranici objavili PVP Mostar – vatrogasci bore se i vatrogasci i mještani, ali požar ne jenjava.

 

No, osim što se vatrogasci PVP Mostar osjećaju iscrpljeno i vatrogasci DVD Buna doživjeli su još jednu neugodnost.

Naime, Dobrovoljno vatrogasno društvo Buna obavijestilo je mještane Gubavice kako na njihovu pomoć više ne moraju računati.

Na ovakav potez nagnala ih je činjenica da su u proteklom razdoblju od dvije godine gaseći požare na ovom prostoru  ostali bez dijela opreme.

Njihovu obavijest prenosimo u cijelosti:

Poštovani sugrađani/su seljani i oni iz daljih sela, mi smo tu za vas da vam obranimo kuće usjeve, vinograde, voćnjake… nismo mi tu da vas snadbjevamo vatrogasnom opremom, i mi do nje teško dolazimo, molimo, cigančimo, kupujemo iz svojih džepova.

Za dvije godine, na Gubavici, nam je nestalo 8 naprtnjača za gašenje.

Hvala stanovnicima Gubavice na takvoj “pomoći” i nadamo se da će im ubuduće uvelike pomoći pri obrani od požara jer mi više na Gubavicu ne idemo. Ostajte nam zdravo, objavili su na svojoj Facebook stranici.

TUŽNA OBAVIJEST O 7+1 MALIH ŽUTIH

Poštovani sugrađani/su seljani i oni iz daljih sela, mi smo tu za vas da vam obranimo kuće usjeve, vinograde, voćnjake… nismo mi tu da vas snadbjevamo vatrogasnom opremom, i mi do nje teško dolazimo, molimo, cigančimo, kupujemo iz svojih džepova. Za dvije godine, na Gubavici, nam je nestalo 8 naprtnjača za gašenje. Hvala stanovnicima Gubavice na takvoj “pomoći” i nadamo se da će im ubuduće uvelike pomoći pri obrani od požara jer mi više na Gubavicu ne idemo. Ostajte nam zdravo.

Fotografija Dobrovoljno Vatrogasno Drustvo-Buna.