Naslovnica Zanimljivosti Vremenska prognoza: Evo kakvo nas vrijeme očekuje naredna tri dana

Vremenska prognoza: Evo kakvo nas vrijeme očekuje naredna tri dana

Na satelitskim slikama se vidi da nad Sredozemljem i našom regijom ima mnoštva oblaka. U ovim bijelim oblačnim nakupinama kriju se potencionalno opasni olujni sistemi oblaka, koji mogu uzrokovati pojave snažnih grmljavinskih oluja.

Narednih dana nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U srijedu u Bosni i Hercegovini će prevladavati umjereno do pretežito oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Intezivnije padaline se očekuju u sjeveroistočnim djelovima. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje od 24 do 27 stupnjeva.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežito oblačno vrijeme. Tijekom dana s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Krajem dana, postupan prestanak padalina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25, na jugu zemlje do 29 stupnjeva.

U petak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana, u Bosni i sa slabom kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28, na jugu zemlje do 32 stupnja.