Naslovnica Sport BAYERN U FINALU: Lewandowski zabio za potvrdu pobjede protiv Lyona

BAYERN U FINALU: Lewandowski zabio za potvrdu pobjede protiv Lyona

Nogometaši Bayerna 11. put će igrati u finalu Lige prvaka nakon što su u srijedu u polufinalu na lisabonskom stadionu Jose Alvalade svladali francuski Lyon s 3:0 (2:0).

 

Oba pogotka za Bavarce u prvom poluvremenu postigao je njemački reprezentativac Serge Gnabry. U 18. minuti je s ruba kaznenog prostora snažnim udarcem pogodio gornji desni kut, a u 33. minuti je popravio dvostruki promašaj Roberta Lewandowskog nakon ubačaja Ivana Perišića, kad je loptu koju je odbio vratar Lyona Lopes poslao u nebranjenu mrežu.

Pobjedu Bayerna potvrdio je Lewandowski, kad je u 88. minuti glavom poslao loptu u mrežu.

Ivan Perišić je bio u početnoj postavi Bayerna i osim važne uloge kod drugog pogotka Bavaraca, imao je priliku upisati se u strijelce u 51. minuti, ali je njegov udarac Lopes obranio. U 63. minuti Perišića je zamijenio Coman.

Finalni dvoboj Lige prvaka na rasporedu je u nedjelju, 23. kolovoza, a za trofej će se boriti debitant u finalima francuski prvak Paris Saint-Germain te njemački prvak Bayern, koji će pokušati šesti put osvojiti elitno europsko klupsko natjecanje, a prvi put nakon 2013.

Finalna utakmica će biti odigrana na stadionu Benfice, s početkom u 21 sat.