Naslovnica Kultura SELMO CIKOTIĆ, DŽEVAD MLAĆO I NAPREDAK BUGOJNO PROTIV HRVATA BUGOJNA

SELMO CIKOTIĆ, DŽEVAD MLAĆO I NAPREDAK BUGOJNO PROTIV HRVATA BUGOJNA

Na dan kad su bugojanski Hrvati otkopavali kosti svojih sugrađana na Rostovu, i na dan kad su morali slušati vijesti o imenovanju odgovornog za njihovu sudbinu Selme Cikotića za ministra “sigurnosti”, Hrvati Bugojna pretrpjeli su još jedno poniženje – na zgradi Napretka Bugojno zabranjeno im je postavljanje obavijesti o obilježavanju dana sjećanja na stradanje!

Ne samo da su protjerani, da je zajednica imala 311 poginulih, da im se dvadeset godina s podsmijehom govorilo da su 23 nestala ugledna Hrvata ustvari živa ali su negdje “otišli”, da su vladari života i smrti u Bugojnu Dževad Mlaćo i Selmo Cikotić slobodni i na pozicijama, nego im se još iz jedine nominalno hrvatske institucije u gradu brani postavljanje obavijesti!

Foto: Hercegovački portal

Napretkom, kako je to već običaj u ovoj privatiziranoj ustanovi, suvereno vlada jedna starica – Dubravka Vukadin.

Kako je to običaj u Napretku, nit koga šta pita nit kome polaže račune. Nit ima skupštine nit nadzornog odbora.
Kao što je to običaj u Napretku, imovinom i prihodima gospođa upravlja samostalno. Bitno je samo da je dobra s vlasnikom Napretka, vršnjakom Franjom Topićem.

Tako je najatraktivniji dio zgrade “iznajmila” svom sinu da otvori kafić! Kafić se prigodno zove Fina raja (Feena Raya) kako bi podsjećalo malobrojne Hrvate kakvu im sudbinu želi Napredak.

Vlasniku kafića, sinu spomenute Dubravke Vukadin zasmetalo je postavljanje obavijesti o danu stradanja Hrvata Bugojna jer su mu gosti Bošnjaci.

Tako danas Hrvati Bugojna osim gledanja Selme Cikotića na ekranu, Dževada Mlaće po gradu, Dubravke Vukadin u Napretku još moraju paziti da im njen sin ne skida obavijesti sa jedinog mjesta u gradu gdje ih uopće mogu postavljati!

Tako je to kad dozvoliš da jedan čovjek upravlja institucijom 30 godina, komentirao je  Tvrtko Milović.