Naslovnica Zanimljivosti Zašto je zabrana ulaska migranata u HNŽ državni udar, a u USŽ-u...

Zašto je zabrana ulaska migranata u HNŽ državni udar, a u USŽ-u briga o sigurnosti građana?

Kada su prije dvije godine Semiha Borovac i Dragan Mektić poslali autobuse migranata u HNŽ, a policija pokušala spriječiti njihov ulazak u županiju, hrvatski dužnosnici su bili optuživani za državni udar i prijetilo se kaznenim progonima.

 

Već nekoliko dana ista stvar se događa u Unsko-sanskoj županiji gdje policija ne dopušta ulazak autobusa sa migrantima u županiju, ali sada to nije državni udar nego briga za sigurnost građana.

Da stvar bude zanimljivija, policija je stala na entitetsku granicu Federacije BiH i Republike Srpske pokušavajući osigurati da migranti ostanu na području manjeg bh. entiteta.

Ranije su vlasti iz RS-a poručile kako migranti neće ostajati na njihovom teritoriju nego će biti prebacivani na područje USŽ-a odakle pokušavaju ući u Hrvatsku, odnosno, Europsku uniju.

Zanimljivo, policija je stala na entitetsku granicu nakon što je u USŽ-u boravio bošnjački ministar sigurnosti Selmo Cikotić, pa se slobodno možemo pitati je li s njim dogovoreno da se ovako postupa ili je odluka o blokadi ulaska migranata u USŽ samo stvar djelovanja vlasti u ovoj županiji.

U svakom slučaju, zadnji događaji su dokaz kako su odgovorni u HNŽ-u, prvenstveno ministar MUP-a HNŽ Slađan Bevanda bili meta orkestriranih napada iz Sarajeva samo zato što su pokušali spriječiti ulazak migranata u Hercegovačko – neretvansku županiju, te kako se nije radilo o nezakonitim postupcima nego o spriječavanju urušavanja sigurnosne situacije u županiji.

Ostaje samo pitanje zašto je netko želio migrantsku rutu preusmjeriti na Hercegovinu i što je konačni cilj takvih pokušaja?

 

 

Pogled.ba