Naslovnica Društvo Hercegovina i Grude ne zaboravljaju svog velikana!

Hercegovina i Grude ne zaboravljaju svog velikana!

Za one koji su pali za Domovinu nikad ne recite da su mrtvi! Poruka je to koja je osvanula kod Srednje škole Antuna Branka Šimića u Grudama.

 

Uz nju je ime i prezime Zvonka Bušića Taika, čovjeka koji je 1976. godine pogled cijelog svijeta usmjerio na Hrvate, zbog Hrvatske i svog naroda robovao, a 2013. godine, nezadovoljan onim kakva je postala odlučio je okončati svoj život.

U rodnoj općini Grude, ovaj velikan iz Gorice nije zaboravljen, zahvaljujući jednom ili više članova BBB-a, što se zaključuje po potpisu 86′.

“Za one koji su pali u borbi za domovinu nikada ne reci da su mrtvi. Oni su heroji i oni će za nas uvijek biti živi. U budućnosti, kada vi budete uživali blagodati i ljepote Hrvatske domovine i slobode, malo tko će se sjetiti koliko znoja, suza i krvi je proliveno za tu vašu slobodu. Zato…, zastani, sjeti se i izmoli kratku molitvu za one vrle domoljube koji su patili i ginuli da bi Hrvatska živjela. Moja osobna sudbina bijaše takva da sam ostvarivanje mojih snova o slobodi morao doživjeti na robiji. Zbogom prijatelji,… čuvajte našu domovinu Hrvatsku. 23. 1. 1946. – 1. 9. 2013. Zvonko Bušić Taik”

 

 

Grude.com