Naslovnica Zanimljivosti Kaštelanski ugostitelj: Obnovit će kuću momku koji je bio žrtva nasilja svojih...

Kaštelanski ugostitelj: Obnovit će kuću momku koji je bio žrtva nasilja svojih vršnjaka

Kaštelanski ugostitelj okupio ekipu za pomoć: ‘Oduševilo me što sam vidio i momke iz Zagreba koji su došli čim su vidjeli snimku maltretiranja’.

 

Toni Ivanišević, vlasnik konobe Rudine i još nekih lokala, poznat je po humanitarnom djelovanju. Ovaj član Kluba djece hrvatskih branitelja Domovinskog rata udruge veterana 4. gardijske brigade i bivši dugogodišnji član Pitt Bulla, također nije mogao ostati ravnodušan kada je vidio snimku maltretiranja momka u njegovim Kaštelima. Žrtvu nasilja poznaje iz viđenja.

– Kad sam ugledao iživljavanje i ponižavanje, odmah sam reagirao, prvo pozivom boksačkom klubu kojem sam i sam sponzor da vidim gdje naći tog momka i što uopće radi u tom klubu, na što je trener, koji mi je i prijatelj, komentirao da je izvan sebe te rekao da je nasilnik maknut već prije četiri mjeseca iz kluba. Znam da trener strogo brani tučnjavu izvan kluba – rekao nam je Ivanišević.

Pokušao je Ivanišević doći do napadača, ali kako se snimka proširila, oni su mu bili nedostupni. Nazvao je žrtvu maltretiranja i rekao mu pomoći što god mu bude trebalo.

– Danas sam došao do njega opet i jedna stvar me izuzetno oduševila, a to je da san zatekao momke iz Zagreba koji su odmah čim su vidjeli snimku maltretiranja sjeli u auto i došli mu dati podršku. Pokazali su da je Hrvatska ujedinjena kad je nepravda u pitanju.

Još je rekao

– Svaka čast Antoniju Plazibatu na brzom reagiranju i Vlatku Žaji iz Kaštela, koji je okupio momke da djelujemo, renovirat ćemo stan u kojem žive. S prijateljem građevinarom smo dogovorili adaptaciju zidova i ostalog, a s momcima iz kluba namještaj koji ćemo donijeti.

Na kraju je Ivanišević još dodao da je ogorčen na one koji su znali za maltretiranje koje je duže trajalo, a nisu reagirali, prenosi Dalmatinski portal.

 

 

Hercegovački portal