Naslovnica Crkva Uvođenje u biskupsku službu mons. Petra Palića uživo na RTV HB

Uvođenje u biskupsku službu mons. Petra Palića uživo na RTV HB

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Biskup Petar Palić preuzet će sutra (ponedjeljak) službu mostarsko-duvanjskog biskupa i apostolskog upravitelja Trebinjsko-mrkanske biskupije na blagdan Uzvišenja sv. Križa, na obljetnicu posvete mostarske katedrale Marije Majke Crkve i na obljetnicu biskupskog ređenja biskupa Ratka Perića.

 

Očekuje se i nazočnost hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa koadjutora Vrhbosanske nadbiskupije Tome Vukšića, mostarskog muftije Salema ef. Dedovića, episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Dimitrija, kao i brojnih biskupa iz BiH i Hrvatske.

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na svečanoj svetoj misi u prigodi ustoličenja Petra Palića, mostarsko-duvanjskog biskupa i apostolskog upravitelja Trebinjsko-mrkanske biskupije, u ponedjeljak 14. rujna u 11 sati ispred Katedrale Marije Majke Crkve u Mostaru.

Po dolasku u Mostar, predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković susrest će se sa zamjenikom predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem u 9.30 sati.

Potom će se sastati s biskupima Ratkom Perićem i Petrom Palićem, u 10.15 sati u zgradi Ordinarijata. Predsjednik Vlade RH potom će dati izjavu za medije u 10.30 sati, objavila je Vlada Republike Hrvatske na službenoj web stranici.

Radiotelevizija Herceg-Bosne izravno će prenositi ovaj događaj od 11 sati.

Pored TV prijenosa događaj će se moći pratiti i na službenoj stranici rtv-hb.com, kao i na Facebook i Youtube kanalu.

 

 

Hercegovački portal