Naslovnica Društvo Komšić na aparatima: Dodik danas u Zagrebu s Plenkovićem i Milanovićem

Komšić na aparatima: Dodik danas u Zagrebu s Plenkovićem i Milanovićem

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik boravit će u srijedu u službenom posjetu Zagrebu, gdje će se sastati s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem.

 

Sastanak Dodika s Milanovićem predviđen je u 16.00 sati, a s Plenkovićem u 17.30, najavljeno je iz ureda člana Predsjedništva BiH.

Vrijedi spomenuti da unatoč silnim lobiranjima državni vrh Republike Hrvatske nikad u posjet nije primio Željka Komšića koji je čak jedno vrijeme hodao po Zagrebu sa Stipom Mesićem moleći da ga prime i tako legaliziraju u Hrvatskoj, ali nije išlo.

Povodom najavljene posjete Milorada Dodika Zagrebu, oglasio se predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Podsjećamo, Dodik će se sutra, kako je najavljeno, u Zagrebu sastati s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i premijerom te zemlje Andrejem Plenkovićem.

– Posjeta Milorada Dodika Zagrebu i najavljeni susreti sa predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanović i premijerom Andrejem Plenkovićem nema bilo kakve veze sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, niti za državu Bosnu i Hercegovinu znači bilo šta. Riječ je o privatnoj posjeti koju je prihvatio zvanični Zagreb, ignorirajući institucije Bosne i Hercegovine. To je njihov izbor, kao što su njihov izbor i posljedice koje će iz takvih postupaka nastupiti – napisao ja Džaferović.

 

 

Hercegovački portal