Naslovnica Društvo Čapljinski vatrogasci dobili vozilo za gašenje požara većih lokaliteta

Čapljinski vatrogasci dobili vozilo za gašenje požara većih lokaliteta

Profesionalna protupožarna postrojba Čapljina u ponedjeljak je dobila vozilo za potrebe gašenja požara većih lokaliteta čiju je nabavku financirao Grad Čapljina u vrijednosti 117.000 marka.

Zapovjedniku postrojbe Mati Jurkoviću ključeve vozila uručio je gradonačelnik grada Čapljine Smiljan Vidić.

“Iznimno sam ponosan na Službu civilne zaštite koja djeluje na području Čapljine, a slovi kao jedna od boljih ne samo u našoj županiji nego i šire. Svakako važan dio službe je naša Vatrogasna postrojba koja je na jednoj zavidnoj razini što se tiče i opreme i educiranosti vatrogasaca i naravno da nam je velika čast.

Ovim putem se želim zahvaliti svim djelatnicima koji zbilja ulažu veliki trud i napor te s ogromnom ljubavi rade svoj posao. Ovo vozilo je svakako velika investicija koja je značajno obogatila našu postrojbu, a našim vatrogascima želim da imaju što manje intervencija”, istaknuo je gradonačelnik Vidić.

Zapovjednik Jurković je kazao kako su dobili cisternu zapremnine sedam metara kubičnih koja će služiti za gašenje požara.

“Zanimljivost je da ovo vozilo na sebi ima instaliran agregat jačine 12 kW koji će nam mnogo pomoći u tehničkim intervencijama kao i u gašenju požara”, istaknuo je Jurković, izvijestili su iz Grada Čapljine.

 

 

 

 

Hercegovački portal