Naslovnica Društvo Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio Dodika i Čovića, bošnjačke stranke kritiziraju Beograd...

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio Dodika i Čovića, bošnjačke stranke kritiziraju Beograd i Zagreb

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je sinoć dvojicu političkih lidera iz naše zemlje, Milorada Dodika i Dragana Čovića, a jedna od tema razgovora bila je i 25. godišnjica Dejtonskog sporazuma.

 

Fotografije objavljene na društvenim mrežama prikazuju trojicu lidere u opuštenoj atmosferi.

– Razgovor prijatelja. Predsjednik Vučić sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predsjednikom HDZ BiH i zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem – napisano je ispod fotografije koja je objavljena na Instagram profilu Aleksandra Vučića.

Na Twitteru se oglasio i Dragan Čović.

– Nastavak regionalnih razgovora u Beogradu s predsjednikom Srbije i predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom o EU integracijama i ekonomskom oporavku zapadnog Balkana te daljnjem razvijanju bilateralnih odnosa. Razgovor o 25. godišnjici Daytonskog mirovnog sporazuma i zaštiti ustavnopravnog poretka – stoji u Čovićevoj objavi.

Susret u Beogradu, koji je očito prošao u dobroj atmoeferi, kritizirao je Bakir Izetbegović, kazavši kako nije slučajno što je Vučić pozvao dvojicu, a ne trojicu lidera iz BiH.

“Ne bi trebali to raditi Beograd i Zagreb. Bosanski tronožac ne može stajati na dvije noge”, izjavio je on te kazao kako da je i sam pozvan na sastanak u Beograd, odazvao bi se.

Sastanak su kritizirali i iz Naše stranke kazavši da SDA ovako prepušta vanjsku politiku BiH Dodiku i Čoviću.

“Nakon posjete Milorada Dodika, a zatim Izetbegovića i Čovića Hrvatskoj, došao je na red atak na suverenitet BiH i iz Srbije. Lideri susjednih država, uz podršku samozvanih etnolidera iz BiH, suverenitet naše države žele u potpunosti prenijeti na njene narode. Jasno je to iz ustaljenih ponavljanja kršenja diplomatskih i političkih protokola koji se tiču sastanaka najvećih državnih lidera”, izjavila je između ostalog predsjednica Glavnog odbora Naše stranke Sabina Ćudić.