Naslovnica Društvo Obraćanje dr. Vidića Čapljinkama i Čapljincima

Obraćanje dr. Vidića Čapljinkama i Čapljincima

Poštovani moje Čapljinke i Čapljinci,

 

Posljednjih 12 godina obnašam dužnost prvobitno načelnika pa onda gradonačelnika grada Čapljine, a svakako da sam uvjeren da ću tu dužnost nastaviti i naredne četiri godine. Svoj optimizam temeljim na činjenici da je sadašnja lokalna vlast u Čapljini uradila puno dobrih projekata koji su poboljšali kvalitetu življenja, a imali su i svakako za cilj stvaranje povoljnog ambijenta za razvoj gospodarstva.

Prošli a i budući rad tima kojemu sam ja na čelu temelji se na nekoliko strateških ciljeva, a to su briga za mlade, socijalna osjetljivost, izrada planskih dokumenata razvoja grada, poboljšanje postojeće i izgradnja nove infrastrukture, stvaranje poduzetničkog duha i uska suradnja s gospodarstvenicima, očuvanje vrijednosti domovinskog rada te razvoj demokracije i kulture dijaloga.

Briga za mlade se ogleda u stvaranju kvalitetnih uvjeta za rad i život u našim vrtićima, osnovnim i srednjoj školi. Renovirane su sve centralne i područne škole, a na što smo posebno ponosni jeste temeljita rekonstrukcija dječjeg vrtića s jaslicama, te je u tijeku priprema dokumentacije za izgradnju još jednog novog vrtića. Iz proračuna izdvajamo značajna sredstva za prijevoz učenika, nabavku udžbenika, studentske stipendije, a svake godine primamo pripravnike na staž. U posljednjih 12 godina više od 500 mladih ljudi odradili su pripravnički staž. Posebno hvale vrijedan projekt je pomoć mladima pri stambenom zbrinjavanju, odnosno sufinanciranje pri kupnji prve nekretnine, te ističemo i financijsku pomoć roditeljima s četvero i više djece.

U proteklom periodu smo asfaltirali više desetaka kilometara lokalnih putova, više od 20 kilometara nove javne rasvjete, izgradili tri nova kružna toka u gradu, završili neobično važan projekt vodovoda, kao i projekt za tehničku vodu, završili najveći projekt odvodnje i navodnjavanja – Višićka kaseta.

Suradnja lokalne vlasti s gospodarstvenicima je na visokoj razini u okviru Gradske administracije funkcionira Jedinica za lokalni ekonomski razvoj i europske integracije koja usko surađuje s gospodarstvenicima. Proveli smo i projekt privlačenja investicija i poboljšanja gospodarskog okruženja na lokalnoj razini u sklopu kojeg je formiran Mehanizam koordinacije za suradnju s gospodarstvenicima putem kojeg su lokalni gospodarstvenici institucionalno uključeni u dijalog s lokalnom administracijom.

Kao rezultat ovih napora ponosni smo nositelji priznanja “Čapljina najbolja investicijska destinacija u jugoistočnoj Europi“. Ovo značajno priznanje za promociju stranih ulaganja dodijeljeno nam je prošle godine od stare prestižnog Londonskog časopisa Financial Times.

Lokalna vlast u Čapljini je aktivno radila i radi na razvoju demokracije društva u kojem živimo, razvijamo kulturu dijaloga, suživota i tolerancije.

S velikim zadovoljstvom i ponosom mogu reći da spadamo u sam vrh najtolerantnijih sredina. U Čapljini se svatko osjeća komotno i sigurno.

Zadaća lokalne vlasti je konstantno podizanje kvalitete življenja svojih žitelja u svim segmentima života, zato je planova za budućnost puno, nastavit ćemo s pozitivnim trendovima, prije svega ulaganje u mlade ljude, razvoj gospodarstva i stvaranje novih radnih mjesta.

Ovo jesu lokalni izbori, al ne smijemo zaboraviti nacionalnu dimenziju ovih izbora. HDZ BIH Čapljina na izbore izlazi s koalicijskim partnerom HSS, koalicija HDZ BIH – HSS je politička opcija u Čapljini koja njeguje demokršćanske vrijednosti što dovoljno govori o ozbiljnosti jedne političke opcije koja odgovorno pristupa svom narodu s maksimalnim uvažavanjem i respektom prema ostala dva konstitutivna naroda.

Poštovane Čapljinke i Čapljinci naš predizborni slogan je Djela govore. Ovo predizborno vrijeme je vrijeme velikih obećanja, mnoge stranke i pojedinci obasipaju nas nerealnim obećanjima ne vodeći računa o odgovornosti i realizaciji svojih obećanja, a naša djela govore puno toga što smo uradili u proteklom razdoblju za boljitak naše lokalne zajednice.

Koalicija HDZ BiH – HSS je jedina koalicija koja ima kapacitet da ostvari svoja djela, to je koalicija kojoj se opravdano vjeruje, ponosni smo na svoja djela koja su ogledalo Čapljine, našeg Cvijeta Hercegovine.

Naša lista za Gradsko vijeće kojoj je na čelu gosp. Pero Knežević popunjena je osobama koje su u našoj sredini prepoznate kao uspješni gospodarstvenici, kulturni i prosvjetni radnici, mladi koji žele svojim znanjem i idejama doprinijeti boljim životnim uvjetima. Samim tim uvjeren sam u apsolutnu pobjedu naše liste za GV kao i moje malenkosti, kandidata za gradonačelnika, što će za nas, kao i do sada, prije svega biti velika odgovornost i zadaća koju ćemo s puno energije i ljubavi ispuniti.

 

 

 

www.hdzbih-capljina.org