Naslovnica Crna Kronika UBIJEN JE MARKO MAKA RADIĆ!

UBIJEN JE MARKO MAKA RADIĆ!

Čovjek koji je oslobodio mostarsko Bijelo polje, a koji je prema mišljenju mnogih nevino odrobijao 20 godina zatvora zbog zločina nad Bošnjacima ubijen je večeras u Mostaru.

Smatralo ga se jednim od najzaslužnijih ljudi za obranu Mostara, unatoč montiranim optužnicama u kojima ga je bošnjačka politička elita pod svaku cijenu željela diskreditirati.

Prošle godine po izlasku iz zatvora dao je intervju za portal Pogled.ba. – Ja sam odlužio kaznu i danas sam slobodan čovjek. Moje puštanje iz zatvora nije bilo popraćeno nikakvim dočecima, čime se željela poslati poruka kako želim nastaviti živjeti u miru, daleko od očiju javnosti.

Očito je neki to ne žele i zato sam redovna tema njihovih tekstova. Do sada sam šutio, ali ovaj put moram odgovoriti jer se stvara dojam kako se skrivam u Hrvatskoj. Ponavljam, ja sam odslužio kaznu, danas sam slobodan čovjek i ne skrivam se – Radićeve su riječi.

Godinu dana kasnije oduzet mu je život, a ubojstvo, prema neslužbenim informacijama, nije motivirano međunacionalnim sukobima.

Na mjestu ubojstva su djelatnici hitne medicinske pomoći te jake policijske snage naoružane dugim cijevima. Pripadnici krim policije vrše očevid.

 

Grude.com