Naslovnica Sport Lennox Lewis također se želi vratiti u ring: Imam nedovršenog posla

Lennox Lewis također se želi vratiti u ring: Imam nedovršenog posla

Foto: The Times

Mike Tyson je proteklog vikenda odradio osam rundi protiv Roya Jonesa Juniora. Borba je završila neriješeno, a obojici boraca ovo je bila povratnička borba – Tysonu prva borba nakon 15 godina, a Jonesu prva nakon dvije godine.

 

Njihov povratak potaknuo je još jednog bivšeg svjetskog prvaka na povratak boksu. Naime, Lennox Lewis razmišlja o povratku i borbi protiv Riddicka Bowea, za kojeg tvrdi kako ima neke nedovršene poslove.

„Većina boksača  se vraća jer nemaju šta drugo da rade. Ljudi ih opsjedaju pitanjima o borbi, protivnicima i to im ne donosi nikakvo dobro. Ja sam odlučio biti daleko od toga. Ipak, možda se vratim ako bude prava stvar. Obavljeni su razgovori s Riddickom Boweom se želi boriti sa mnom. Imamo neka nedovršena posla“, kazao je Lennox.

Lewis je Bowea svladao 1988. godine u finalu Olimpijskih igara i postao olimpijski prvak. Trebali su svoj revanš odraditi 1993. godine za WBC pojas, ali se je Bowe odbio boriti iz protesta te je napustio pojas.

Lewisu je upravo to bila prva velika titula koju je osvojio, a na kraju 20. stoljeća pobjedom protiv Evandera Holyfielda ujedinio je sva četiri velika pojasa u teškoj kategoriji. U mirovinu je otišao 2003. godine, a posljednju borbu odradio je protiv Vitalija Klitschka kojeg je pobijedio tehničkim nokautom. Bowe je u mirovinu otišao 2008. godine, a tijekom karijere je odradio 44 borbe. Ostvario je 43 pobjede i samo jedan poraz koji mu je nanio Holyfield.