Naslovnica Društvo UPOZORENJE! Tijekom nedjelje olujni udari juga, ponegdje će pasti enormne količine kiše

UPOZORENJE! Tijekom nedjelje olujni udari juga, ponegdje će pasti enormne količine kiše

Tijekom sutrašnjeg dana duž obale Jadrana, zatim na zapadu i jugozapadu, dijelu srednje Bosne i ponegdje u Hercegovini mogući su jaki povremeno olujni udari južnog, jugozapadnog i jugoistočnog vjetra.

 

Ponegdje uz obalu Jadrana moguća je pojava plime. Između sutrašnjeg dana i petka, na Jadranu, i dijelovima uz Jadran, većem dijelu Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne moguće su obilne oborine.

Prognoze ukazuju kako bi od drugog dijela sutrašnjeg dana do subote u gore navedenim područjima mogle pasti velike količine kiše. U prosjeku bi moglo pasti između 90 i 250 mm oborine, što su enormne količine za tako kratko vremensko razdoblje.

Problem je time veći što su već do sada pale velike količine kiše, koje su premašile mjesečne prosjeke u mnogim dijelovima Jadrana kao i ostatka gore navedenih područja.

Stoga se upozorava na mogućnost novih lokalnih poplava uz porast vodotoka manjih i većih riječnih korita u ovim područjima – stoji u objavi na facebook stranici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna koju uređuje prof. Zoran Zadro.