Naslovnica Sport Hrvatska muška rukometna reprezentacija započela je pripreme za Svjetsko prvenstvo

Hrvatska muška rukometna reprezentacija započela je pripreme za Svjetsko prvenstvo

ZAGREB – Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupljanjem u Zagrebu započela je pripreme za Svjetsko prvenstvo u Egiptu koje se održava od 13. do 31.siječnja 2021. godine.

 

Prva faza priprema u Poreču trajat će četiri dana, a u njoj ne sudjeluju igrači nastupaju igrači iz najjačih europskih liga, koji će se priključiti na Novu godinu.

Veći dio igrača i stručnog stožera je u zagrebačkom hotelu Westin obavio PCR testiranje i nakon toga krenuo put Poreča. Tamo će ih dočekati ostatak igrača koji su direktno došli iz Dalmacije ili Istre, zajedno s izbornikom Linom Červarom koji je Božić dočekao u krugu obitelji u Umagu.

“Jako je puno neizvjesnosti zbog korone. Dio igrača nam je načet zbog ritma samoizolacija-utakmice i forma im sigurno nije na top razini, a dio ih igra Final 4 Lige prvaka sljedeći tjedan, zato je za početak cilj biti što je moguće kompletniji i zdraviji.

Osim toga čekaju nas i dvije utakmice EHF EURO Cupa sa Španjolskom i zbilja je teško prognozirati kako će se sve odvijati i u kakvom ćemo stanju biti. Morat ćemo se snaći i najkvalitetnije reagirati u datom trenutku, kada nam se eventualno pojavi problem”, kazao je Červar.

Na popisu se nalazi 18 igrača, uz još trojicu na tzv. pričuvnoj listi. Stručni stožer proširen je za jedno ime, jer mu se priključio Matija Bilušić koji će biti trener vratara, a on je bio i dio stožera ženske seniorske reprezentacije u Danskoj.

“Sretan sam da smo se okupili i da je krenula ova akcija. Još uvijek smo pod dojmom naših cura i njihove bronce te im ovim putem čestitam od srca. Mi uvijek imamo želju da dođemo do medalje, ali ne pita se uvijek nas, ima tu puno reprezentacija koje žele isto. Sigurno da nas očekuje teško natjecanje, ali mi ćemo ići korak po korak pa ćemo vidjeti što će biti“, kazao je Zlatko Horvat, dok je Marin Šipić dodao:

“Ova sezona je pomalo čudna, malo treniramo pa ne treniramo. Tako da se nadam da ćemo sad odraditi pripreme u komadu. Trudit ćemo se najviše kao i uvijek, nadam se da ćemo svi ostati i biti zdravi, i idemo sad s pripremama, korak po korak, a za dalje ćemo vidjeti.“

 

 

SEEbiz