Naslovnica Društvo Predsjednica EK poručila: “Hrvatska, ostani snažna! Sve pratimo, spremni smo pomoći”

Predsjednica EK poručila: “Hrvatska, ostani snažna! Sve pratimo, spremni smo pomoći”

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen u ponedjeljak je, nakon što su Hrvatsku ponovo pogodila dva jaka potresa, izrazila spremnost na pomoć i Hrvatskoj poručila da ostane “snažna”.

 

“Hrvatska, ostani snažna! Nakon jakog potresa ujutro, Europska komisija je u kontaktu s premijerom Andrejem Plenkovićem i hrvatskim vlastima. Pozorno pratimo situaciju i spremni smo pomoći”, napisala je šefica EK-a na Twitteru.

Plenković se zahvalio Von der Leyen i Europskoj komisiji i istaknuo da  Hrvatska cijeni njihovu potporu.

“Ona će biti ključna za našu obnovu Siska, Petrinje i Sisačko-moslavačke županije, baš kao što je i naša suradnja na obnovi Zagreba nakon potresa u ožujku”, napisao je Plenković na Twitteru.

Središnji dio Hrvatske, u području između Zagreba i Siska, jutros u 6,28 je pogodio jak potres. Nakon njega uslijedio je niz slabijih, a u 7,50 područje oko Petrinje pogodila su još dva jača potresa, prenosi Dnevnik.ba.

Prvi potres se, prema izvješću hrvatske Seizmološke službe, dogodio u 6,28, a epicentar je bio 5 kilometara jugozapadno od Petrinje. Prema EMSC-u, epicentar je bio na dubini od 2 kilometra. Oko 7,50 isto područje zatresla su još dva jača potresa, jedan magnitude 4,7 i jedan magnitude 4,1.

 

 

 

Hercegovački portal