Naslovnica Zanimljivosti Trump proglasio izvanredno stanje u Washingtonu!?

Trump proglasio izvanredno stanje u Washingtonu!?

Američki predsjednik Donald Trump proglasio je izvanredno stanje u Washingtonu i tamo poslao saveznu pomoć. Prema medijskim izvješćima, Bijela kuća je objavila kako je to učinjeno zbog osiguranja javnosti, uoči inauguracije novog predsjednika Joe Bidena, zakazane za 20. siječnja.

 

 

“Predsjednik Donald Trump objavio je danas da je proglašeno izvanredno stanje u okrugu Columbia i naložio je usmjeravanje savezne pomoći kao pomoć okrugu zbog izvanredne situacije oko 59. predsjedničke inauguracije”, navodi se u priopćenju Bijele kuće.

Izvanredno stanje trajat će od 11. do 24. siječnja. Snage Nacionalne garde također su poslane u glavni grad SAD-a.

Predsjednikova akcija ovlašćuje Ured za nacionalnu sigurnost, Federalnu agenciju za upravljanje izvanrednim situacijama (FEMA), da koordinira sve napore za pomoć u katastrofama koji imaju za cilj ublažavanje poteškoća izazvanih izvanrednim situacijama lokalnom stanovništvu i pružanje odgovarajuće pomoći za potrebne hitne mjere, te smanjenja ili sprečavanja prijetnje od katastrofe u okrugu Columbia.

Konkretno, FEMA je ovlaštena identificirati, mobilizirati i po vlastitom nahođenju osigurati opremu i resurse potrebne za ublažavanje utjecaja izvanredne situacije. Hitne zaštitne mjere, ograničene na izravnu saveznu pomoć, pružit će se uz potpunu saveznu potporu, prenosi croativ.net.

Prethodno je CNN izvijestio da je FBI primio informacije o predstojećim “oružanim prosvjedima” u 50 gradova, uključujući glavni grad SAD-a. CNN navodi kako FBI vjeruje da je napad na Capitol u Washingtonu bio samo početak masovnih planiranih akacija od strane Trumpovih pristaša koji ne priznaju Bidenovu pobjedu.

 

 

 

Hercegovački portal