Naslovnica Crkva Gospa je poslala posebnu poruka za župu Međugorje

Gospa je poslala posebnu poruka za župu Međugorje

Prije skoro 40 godina prvi put 24. lipnja 1981. godine šestero mladih iz Bijakovića – Ivanka Ivanković, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković, Ivan Dragićević, Jakov Čolo i Marija Pavlović, izvijestilo je o ukazanju Majke Božje na Brdu ukazanja u Bijakovićima.

 

Kako su se izvješća o ukazanjima ponavljala, s vremenom je Međugorje postalo jednim od poznatijih marijanskih hodočasničkih odredišta u svijetu.

Gospina ukazanja i poruke koje šalje preko vidioca u župi Međugorje postala su sastavni dio života župljana župe Međugorje i svih vjernika privrženih Međugorju.

Na samom početku ukazanja vidioci, tadašnji svećenici i jedan dio župljana imali su milost ali i “križ” da budu dio vremena kad je nebo zemlju dodirnulo. Na samom početku oni koji su odmah povjerovali u Gospina ukazanja bili su podloženi torturi tadašnje komunističke vlasti. Mnogi su župljani bili zatvarani i mučeni no snaga molitve i Gospin plašt čuvali su i i davali im snage da izdrže sve ono što ih je tada snašlo.

Molitvom u svojim domovima, molitvom na Brdu ukazanja u Bijakovićima i Križevcu te prisustvom na svetoj misi izmoljene su tolike milosti unatoč torturi koju su prolazili.

Gospa kroz svaku poruku daje do znanja da je uvijek tu za nas i sa nama. Kroz svaku poruku koju pošalje daje znak da se brine za nas. Poruke poput „Biti ću uz vas.“ , „Molit ću Nebeskog Oca da vas obasja svjetlo vječne istine i ljubavi.“ , „Osnažit ću vas.“ , „Ispunit ću vas svojim milostima.“ , „Svojom ljubavlju ću vas zaštititi od zla duha.“ , „Bit ću s vama.“ , „Svojom nazočnošću ću vas tješiti u teškim trenutcima“ daju nam ono što na nedostaje u današnjem vremenu a to je NADA i vjera u bolje sutra.

Dana 18. ožujka 1996 godine Gospa se ukazala Mirjani Dragićević – Soldo i prenijela joj ovu poruku u kojem jooj je dala posebno obećanje za župu Međugorje.

“Draga djeco! O ovoj poruci, koju vam danas preko svoje službenice dajem, želim da dugo razmišljate. Djeco moja, velika je ljubav Božja! Ne zatvarajte oči, ne zatvarajte uši, dok vam ponavljam: velika je ljubav Njegova! Uslišite moj poziv i prošnju koju vam upućujem: posvetite svoje srce i napravite u njemu dom Gospodnji. Neka on u njemu prebiva zauvijek. Moje oči i moje srce će biti ovdje i kada se ne budem više ukazivala. Postupajte u svemu kako vas molim i vodim Gospodinu. Ne odbacujte od sebe ime Božje, da ne biste bili odbačeni. Prihvatite moje poruke, da biste bili prihvaćeni. Odlučite se, djeco moja, vrijeme je odluka. Budite pravedna i nevina srca, da bih vas dovela vašemu Ocu, jer ovo, što sam ovdje, je velika ljubav Njegova. Hvala što ste tu!”

Gospe naša, Majko naša ostani sa nama i povedi nas svome sinu.

Amen

 

 

 

Medjugorje-news.com