Naslovnica Društvo Čović u Zagrebu razgovarao s Plenkovićem o “zabrinjavajućem razvoju izbora u Mostaru”

Čović u Zagrebu razgovarao s Plenkovićem o “zabrinjavajućem razvoju izbora u Mostaru”

Nakon što je stranim dipolamata uputio otvoreno pismo u kojem iskazuje zabrinutost za razvoj situacije u vezi s lokalnim izborima u Mostaru, predsjednik HDZ BiH Dragan Čović u Zagreb je o tome razgovarao i s premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

 

“S Andrejem Plenkovićem u Zagrebu, gdje govorimo o nastavku dobrosusjedskih odnosa i saradnje između BiH i Hrvatske, daljnjem zalaganju za razvoj i europsku BiH te zabrinjavajućem razvoju lokalnih izbora u Mostaru o kojemu sam danas izvijestio i brojne EU partnere”, napisao je Čović na Twitteru uz fotografiju s Plenkovićem.

Čović je u pismu izrazio zabrinutost zbog činjenice da ni mjesec nakon od zatvaranja birališta rezultati izbora još uvijek nisu poznati, navodeći da se njima manipulira i na različite načine špekulira.

Također, apelirao je na mešunarodne dužnosnike da se zauzmu za deblokadu dijela mostarskog sporazuma koji se odnosi na izmjene Izbornog zakona s ciljem provedbe odluke Ustavnog suda BiH o legitimnom predstavljanju konstitutivnih naroda.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL