Naslovnica Zanimljivosti Uhićen Mostarac Haris Pendić zbog prijetnji smrću novinaru Branimiru Galiću

Uhićen Mostarac Haris Pendić zbog prijetnji smrću novinaru Branimiru Galiću

Federalna uprava policije uhitila je Harisa Pendića iz Mostara zbog prijetnji novinaru Branimiru Galiću iz Širokoga Brijega.

 

Kako doznaje portal Jabuka.tv, Pendić je uhićen u srijedu te je dao izjavu u Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije, a tijekom petka će sud odlučiti o određivanju pritvora.

Spomenuti novinar Hrvatskog medijskog servisa ranije je podnio prijavu terenskom uredu FUP-a u Mostaru zbog prijetnji, no Pendić je prije dva dana objavio novi video na YouTubeu u kojem je ponovno prijetio Mikuliću nakon čega je uslijedilo uhićenje i pretres stana.

Podsjećamo, Harisa Pendića uhitila je SIPA 19. svibnja 2020. godine zbog ugrožavanja sigurnosti i izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti, a razlog su bile prijetnje kardinalu Vinku Puljiću nakon što je u sarajevskoj katedrali održao svetu misu za žrtve Bleiburga.

Također, Klub Hrvata u Domu naroda FBiH 15. siječnja 2021. zatražio je žurno procesuiranje Pendića zbog prijetnji smrću novinaru Branimiru Galiću.

 

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL