Naslovnica Zanimljivosti Njemačka vlada zabrinuta zbog novog soja korone: ‘Očekujemo velike probleme’

Njemačka vlada zabrinuta zbog novog soja korone: ‘Očekujemo velike probleme’

Njemačka je vlada objavila da je iznimno zabrinuta brzinom širenja mutirane verzije koronavirusa koja je prvo zabilježena u Velikoj Britaniji.

 

Glasnogovornik njemačke vlade Steffen Seibert kazao je da taj novi soj virusa predstavlja “vrlo ozbiljnu opasnost” za Njemačku, u kojoj je do sada otkriven relativno mali broj slučajeva prisustva ovog soja virusa. Po Seibertovim riječima, nakon tjedana potpunog zatvaranja stopa zaraze koronavirusom napokon pada.

No “istovremeno imamo vrlo realnu opasnost da će se mutirani soj virusa nastaviti širiti jednako brzo kao i u drugim zemljama, te da bi brojke ubrzo opet mogle rasti”, rekao je glasnogovornik njemačke vlade.

Šef kabineta kancelarke Angele Merkel, Helge Braun, rekao je  da je samo pitanje vremena prije nego li će novi soj koronavirusa postati dominantno prisutan u Njemačkoj. Braun je, gostujući u političkoj emisiji, kazao da će novi soj virusa “stvoriti probleme” Njemačkoj, što će učiniti još važnijim značajno smanjenje stopa zaraze, javlja Hina.

 

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL