Naslovnica Društvo Napustio nas je legendarni Zlatko Saračević!

Napustio nas je legendarni Zlatko Saračević!

Saračeviću je pozlilo nakon utakmice Podravke i Lokomotive. Nije se dobro osjećao nakon utakmice, vidjela ga je trenerica vratarki koja je zvala hitnu pomoć, a preminuo je na putu do bolnic.

 

Strašna tragedija pogodila je hrvatski rukomet. Legendarni hrvatski rukometaš Zlatko Saračević (59) preminuo je u koprivničkoj bolnici nakon što mu je pozlilo poslije pobjede Podravke nad Lokomotivom!

Dok su njegove igračice slavile pobjedu nad velikim konkurenticama, Saračević je osjetio slabost. Pozlilo mu je po izlasku iz dvorane, a u blizini je bila trenerica vratarki Podravke Barbara Stančin koja je pozvala hitnu pomoć, piše 24sata.hr.

Liječnici su ga oživljavali, ali nažalost, kako doznajemo, preminuo je na putu do bolnice od posljedica srčanog udara.
Prije nego što je prevezen u bolnicu, Saračević je bio presretan pobjedom svoje momčadi koja je došla na korak od naslova.

– Čestitam curama što su izdržale sve ovo. Moram priznati da je pritisak bio nenormalan. Bilo je najvažnije smiriti cure jer smo s jedne strane bili u teškoj situaciji što se tiče Lige prvakinja i ti porazi su djelovali.

Bio je to pravi derbi, Lokomotiva je prava ekipa u kojoj igra sedam osvajačica brončane medalje i šteta što nije bilo publike da vidi jedan super-kvalitetan meč. Na kraju su odlučili naša širina i kvaliteta koju još uvijek imamo – kazao je Saračević, a to su mu, nažalost, bile posljednje izjave.

Na klupu Podravke stigao je 2018. godine, a Podravka je nedavno najavila njegov odlazak na kraju sezone kada će ga zamijeniti Neven Hrupec.

Prije toga je vodio Zagreb, Zamet te je bio asistent u hrvatskoj reprezentaciji, a kao igrač bio je poznat kao fantastičan desni vanjski s razornom ljevicom. Uostalom, bio je član reprezentacije koja je 1996. godine u Atlanti senzacionalno osvojila olimpijsko zlato pod vodstvo izbornika Velimira Kljaića.

 

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL