Naslovnica Sport Fenomenalni Filip Zubčić osvojio prvo mjesto u veleslalomu

Fenomenalni Filip Zubčić osvojio prvo mjesto u veleslalomu

Hrvatski skijaš Filip Zubčić pobjednik je veleslaloma kojeg su skijaši u subotu vozili za Svjetski kup u Banskom s vremenom 2:20.62 dok je drugo mjesto zauzeo Francuz Mathieu Faivre.

 

Zubčić, koji je nakon prve vožnje bio drugi, odlično je odvozio drugu vožnju, dok je drugi Faivre imao 40 stotinki slabije vrijeme (2:21.02).

Treći je Austrijanac Stefan Brennsteiner sa 93 stotinke zaostatka (2:21.55). Francuz Alexis Pintaurault, koji vodi u poretku skijaša u veleslalomu i u ukupnom poretku, četvrti je sa 1,06 zaostatka za Zubčićem.

U poretku skijaša u veleslalomu Zubčić je skočio na drugo mjesto sa 468 bodova, a Pintaurault ima 22 više. Treći je Odermatt koji je danas bio šesti sa 445 bodova.

U ukupnom poretku skijaša Pintaurault vodi sa 974 mjesta, drugi je Odermatt sa 200 bodova manje, a treći je Austrijanac Marco Schwartz sa 692 boda. Zubčić je napredovao četiri mjesta i sada je šesti sa 584 boda.

Zubčiću je ovo treća pobjeda u Svjetskom kupu nakon Yuzawe i Santa Caterine.

Zubčić nakon trijumfa

Sjajna utrka, sretan sam i ponosam na sebe i svoj tim! Sretan sam da se to dogodilo u Banskom, jer stvarno volim ovu stazu i ljude ovdje. Treća pobjeda, druga ove sezone, stvarno sam sretan, rekao je Filip za HRT.

Osvrnuo se i na vodećeg veleslalomaša Alexisa Pinturaulta, koji je danas lovio četvrtu uzastopnu pobjedu, a završio je na četvrtom mjestu i sada “bježi” najboljem hrvatskom skijašu samo 22 boda.

– Pinturault je danas bio malo sporiji, ali to ništa ne znači. Ja se uvijek borim za najviše pozicije, vodit će se velika borba do kraja, bit će gusto, imamo još dvije utrke, zaključio je Zubčić.

 

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL