Naslovnica Društvo Hercegovina: Veći dio ceste do Neuma u funkciji do početka ljeta

Hercegovina: Veći dio ceste do Neuma u funkciji do početka ljeta

Do početka ovogodišnje turističke sezone, na radost svih Bosanaca i Hercegovaca koji će se zaputiti prema Neumu, u funkciji će biti veći dio ceste koja povezuje ovaj hercegovački grad na moru i Stolac.

 

 

Vlastita odgovornost

Saznali smo to na licu mjesta, gdje se skoro duž cijelog zaleđa Neuma punom parom odvijaju radovi na izgradnji ove ceste i gdje smo, kako smo na to upozoreni, na vlastitu odgovornost, vozili dionicom od Hutova blata, kroz tunel ”Žaba”, koji je u dužini od 975 metara završen lani u studenom.

Od Hutova do Neuma je svega 18 kilometara, ali zbog radova na izgradnji dionica Hutovo – Cerovica i Cerovica – Stolovi te Broćanac – Prapratnica dalje od tunela ”Žaba” prema moru bruji teška mehanizacija i na tom dijelu puta smjenjuju se asfalt i makadam, prenosi ABCPortal.info.

S druge strane, iz smjera Stoca, izgradnja dionice Stolovi – Drenovac ulazi, praktično, u sami finiš. Na toj dionici dužine skoro devet kilometara već je započelo asfaltiranje.

Pristupna točka

Također, kako nam je potvrđeno, u JP „Ceste Federacije BiH“, u suradnji sa stolačkim vlastima, intenzivno se vode aktivnosti u vezi s izgradnjom obilaznice oko Stoca, odnosno, pristupne točke buduće trase ove ceste.

Za cjelokupan projekt izgradnje ceste Stolac – Neum bit će utrošena 72 milijuna KM.

Izgradnja i modernizacija

Sredstva za izgradnju ove ceste dio su programa izgradnje i modernizacije magistralnih cesta u FBiH u vrijednosti od 173 milijuna KM. Riječ je o kreditnim sredstvima Svjetske banke, Europske investicijske banke i Europske banke za obnovu i razvoj.

 

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL