Naslovnica Društvo PROŠLA SEZONA SKIJANJA, A IDE USKRS: Čerkez bi sad zatvorio sve, pa...

PROŠLA SEZONA SKIJANJA, A IDE USKRS: Čerkez bi sad zatvorio sve, pa i škole

Ukoliko federalna Vlada potvrdi ono što predlaže Federalno ministarstvo zdravstva, u kojem prednjači Goran Čerkez, škole u Federaciji idu na online model nastave.

 

Također, upravo kada je završena zimska sezona u Sarajevu i okolici, ugostiteljski objekti se preusmjeravaju na rad u baštama.

Ujedno, bliži se i Uskrs, a mjere su se do sada pooštravale upravo pred katoličke blagdane, a popuštale pred neke druge.

Zapadnohercegovačka županija srećom izuzeta je od konfuznih naredbi Gorana Čerkeza, te će kod njih nastava biti normalno nastavljena, budući da su mudro proglasili elementarnu nepogodu i sami uzeli pod kontrolu virus u svojoj županiji, piše Siroki Online.

Po stoti put valja podsjetiti da se prigodom prosvjedovanja tisuća antifašista u Sarajevu zbog mise za Bleiburg na Kaptolu upravo Goran Čerkez pravio nenadležan za tu problematiku, i taj dan mu se virus nije širio. Upućivao je medije na policiju, a igranje kola i najmasovnije okupljanje u BiH i igranje kozaračkog kola nije osudio.

Federalno ministarstvo zdravstva donosilo je brojne nelogične naredbe i mjere, među njima da nema gledatelja na stadionu, a ima gostiju u kafićima, da jedan pozitivan igrač ne šalje sve suigrače u samoizolaciju, a jedan pozitivan učenik šalje cijeli razred u out.

Isto se nastavlja očito i u narednim danima, budući da je udar preusmjeren ondje gdje bi najmanje trebao biti – na učenike i roditelje, koji će preuzeti posao učitelja, a nastaviti i svoj posao, što je praktično zapravo nemoguće, pa će trpjeti djeca.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL