Naslovnica Kultura Razgovor s Davidom Ravlić nominiranim za “Najpoželjnijeg Hercegovca neženju”

Razgovor s Davidom Ravlić nominiranim za “Najpoželjnijeg Hercegovca neženju”

Za izbor “Najpoželjnijeg Hercegovca neženje”,koji organizira Udruga “Hercegovka godine” ušlo je samo 8 natjecatelja od 27 prijavljenih nominacija. 19 nominacija nije bilo kompletirano i kao takve nisu se mogle uvažiti.

 

 

Prvi krug glasovanja traje od 09.ožujka do 19.ožujka i glasovati se može isključivo na fb str. ”Hercegovka godine” na fotografije nominiranih.

Među odabranima koji su ušli u natjecanje izbora “Najpoželjniji Hercegovac neženja: ,našao se i David Ravlić iz Čitluka.

David je Prvostupnik turizma i zaštite okoliša, a za ovog Eru kažu kad se uhvati harmonike – nema mu ravna.

Davide, tko Vas je nominirao za izbor?

– Ogroman pozdrav svima onima koji me znaju a još veći onima koji me ne znaju. Uz moju suglasnost i njihovu neizmjernu radost pristao sam na nominaciju prijatelja Dudeka iz srednje.

Imali ste dobru podršku na predstavljanju kandidata, međutim Vaši glasači ili bolje rečeno glasačice su zatajili na glasovanju. Što je razlog tomu?

– Istina je kako sam trijumfalno prikupio najviše glasova tijekom prezentacije kandidata zahvaljujući 120 najbližih rođaka koji me dosad nisu iznevjerili a pojedine sam nomadne upoznao. Iščekujući drugi krug strpljivo čuvam glasače koji mi jamče pobjedu.

Navedite nam neke svoje osobine koje smatrate posebnima ,kako bi Vas pobliže upoznali oni koji Vas ne poznaju?

– U repertoaru upečatljivih osobina krase me ustrajnost, velikodušnost te neutaživa volja za usvajanjem novih vještina čemu doprinosi svakodnevno sviranje harmonike. Od neprimjetnih osobina najdraže mi se pohvalit koliko sam skroman.

Što mislite jeli prije bilo lakše naći djevojku za brak ili u današnje vrijeme kada se većina toga odvija preko društvenih mreža?

– Gledajući na kompletnu predbračnu situaciju u Hercegovini smatram da su momci puno više stidljivi u odnosu na svoje pretke po pitanju uspostavljanja veze. Iz tog proizlazi manjak komunikacije, prebacivanje inicijative na žensku stranu te dobrostojeća kriza muževnosti začinjena ženskom apatijom. Možda sam pregrubo opisao viđeno stanje ali duboko vjerujem kako će pobjednik neženja pokazati prave muške vrijednosti svojoj odabranici.

Za kraj poruka čitateljima ,među kojima će vjerujemo biti i Vaših glasača?

– Vjerni pratitelji, budite mi odana podrška u ovoj gustoj borbi za novopečenu titulu. Obećavam da ću svakog od vas pozvati u svatove kandidata koji god pobijedi.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL