Naslovnica Društvo Razgovor s Danielom Škegro predsjednicom Organizacijskog odbora izbora “Najpoželjnijeg Hercegovaca neženje”

Razgovor s Danielom Škegro predsjednicom Organizacijskog odbora izbora “Najpoželjnijeg Hercegovaca neženje”

Iza nas je manifestacija izbor “Najpoželjnijeg Hercegovca neženje”, za čiju organizaciju je bila zadužena udruga “Hercegovka godine”, a naš portal bio je medijski partner.

 

To je i povod razgovor s Danielom Škegro predsjednicom udruge “Hercegovka godine” i predsjednicom Organizacijskog odbora izbora “Najpoželjniji Hercegovaca neženje”. Daniela je ujedno i idejni tvorac kako ovog izbora, tako i izbora “Hercegovka godine”.

Daniela, izbor je iza nas. Više puta ste za medije kazali da je svrha ovog izbora prvenstveno unijeti malo vedrine, pozitivnosti i radosti u ovom tegobnom vremenu. Jesu li se ispunila Vaša očekivanja?

-Zahvalna sam prvenstveno Bogu uvijek na svemu i u svemu. Neću biti lažno skromna i kazati tek tako da je ispunilo moja očekivanja već ću zbilja s radošću kazati kako je premašilo moja očekivanja. Sama činjenica da je pristiglo od početka do kraja natjecanja cca.12.000 glasova govori koliko je narod podržao ovaj projekt. To je ujedno i najbitnije. Isto ću pomenuti jer svakako zalužuje da se pomene izuzetnu podršku najznačajnijih medijskih kuća koje su popratile objavom događaj. To mi baš znači.

Jeli u samom tijeku natjecanja bilo nešto što Vas je posebno dojmilo?

-Jeste. Fascinirala me podrška našim natjecateljima koji su ih zaista podržavali na razne načine, počevši od dijeljenja objava s njihovim slikama do ostavljanja komentara u vidu srca, poljubaca, simpatičnih i slatkih porukica. Zanimljivo je da su to bilo pripadnice ženskog roda iz raznih krajeva i država, te to sve skupa čini još zanimljivijim ovaj događaj.

Proglašenje pobjednika prošlo je u veselom i emotivnom ozračju uz nezaobilazne glazbene taktove o Hercegovini.

-Da, baš tako – ništa bez Hercegovine, pa tako i u pjesmama. S obzirom na silna ograničenja i mjere, najbitnije da se događaj, odnosno proglašenje pobjednika održalo. Bili smo uskraćeni za bogatiji zabavni program, ali smo se što bi se narodski reklo “pokrili koliki nam je jorgan”. Jednostavno smo se uklopili na način da smo iznašli način da svi zajedno zapjevamo, razveselimo se i iz naše Hercegovine pošaljemo lijepu sliku diljem svijeta, evo zahvaljujući i Vašem portalu koji je izravno prenosio događaj.

Jeli Vas neki momenat posebno dojmio na proglašenju pobjednika?

-Ma meni Vam je sve na svoj način dirljivo jer svemu pristupam i idem srcem. Ipak izdvajam dvije po meni posebnosti. Prva je moje oduševljenje što su neki finalisti došli u pratnji roditelja i to mi je zaista prekrasan prizor jer potvrđuje koliko se kod nas u Hercegovini obitelj njeguje, podržava i poštuje. To mi je zaista bilo divno. Također moram kazati da su me emotivno baš dirnule poruke od naše krasne 4 dame, članice stručnog žirija koje nisu mogle biti s nama u Čapljini, ali smo se pratili u izravnom prijenosu i dok je voditeljica čitala njihove poruke za mene je to bio poseban trenutak. S toga evo i ovim putem zahvale što su se odazvale i podržale projekt: Zorica Andrijašević Donna, Selma Kečalović Topčić, Anita Prka Đurašić i Marija Prusina.

Vi ste uvijek puni iznenađenja, pa jeli možda već sada imate u vidu neki novi projekt?

-Daj nam Bože dragi svima prvenstveno zdravlja, duševnog mira, ljubavi i radosti. Onda će biti svega uz Božji blagoslov. Iako ja gotovo svakodnevno nešto pišem i na taj način bar malo doprinosim pozitivnijom atmosferi tekstovima ohrabrenja i pozitivnosti. Tu su svakako i moje kratke poučne priče koje objavljujem na za fb str. Hercegovka godine i evo moram se pohvaliti da mi je predzadnja video priča za manje od dva tjedna imala više od milijun pregleda bez ikakve reklame ili sponzoriranog oglasa. To me zbilja raduje, a i pokazatelj je koliko su ljudi željni jednostavnih i pozitivnih priča u ovom ludilu u kojemu jesmo, a dodatno “bimbardirani” crnim, tužnim i ružnim sadržajem.

Može za kraj neka poruka našim čitateljima?

-Okrenite se Bogu jer je to jedini put spasa u svakom smislu. Širite ljubav i dobro, kako bi nam svima bili dobro.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL