Naslovnica Društvo Obitelji poginulih pripadnika HVO-a HB: Osuđujemo iživljavanje nad sinom Hrvata ubijenog u...

Obitelji poginulih pripadnika HVO-a HB: Osuđujemo iživljavanje nad sinom Hrvata ubijenog u Trusini

U ime Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja HVO-a HB najoštrije osuđujemo ovakvo divljačko iživljavanje policijskih službenika nad građanima Mostara.

 

Naše je razočarenje tim veće jer se radi o sinu mučki ubijenog Hrvata u Trusini.

Od odgovornih u MUP-u i Tužiteljstvu HNŽ-a tražimo žurno procesuiranje i kažnjavanje policijskih službenika koji su počinili ovo brutalno nasilje nad sinom ubijenog branitelja.

Povrijeđenom Slavenu Blaževiću želimo brz oporavak uz nadu da ovo neće ostaviti dodatne traume, imajući u vidu kroz kakve je kalvarije prošao i on i njegova obitelj.

Navela je u priopćenju udruga obitelji poginulih pripadnika HVO-a HB.

Njegovo ime je Slaven Blažević, otac mu se zvao Željko Blažević i ubijen je u zločinu Armije BIH u Trusini 1993. kada je sustav koji se proglasio državnim odbio poštivati Ženevske konvencije.

Obiteljska karma tako se ponavlja.

Blaževićima očito ne ide s “državom”. Odnosno “država” smatra da se nad Blaževićima ne trebaju primjenjivati nikakvi zakoni niti Blaževići od Trusine trebaju uživati ljudska prava.

Pokojni Slavenov otac, Željko, pojma nije imao da će nakon što njega streljaju, kao zarobljenog, kada su mu oduzeli sva ljudska prava, godinama kasnije pripadnici državne službe, kao pseto , pretući njegovog sina, tek par metara dalje od sobe u kojoj su spavali njegova supruga i dijete.

Radi se o sustavnoj tiraniji organa ove zemlje nad ovom obitelji.

I ne samo nad njom.

 

HERCEGOVAČKI PORTAL