Naslovnica Život U Federaciji BiH nema skraćivanja policijskog sata

U Federaciji BiH nema skraćivanja policijskog sata

Vlada Federacije BiH ipak nije prihvatila prijedlog županija o skraćivanju trajanja policijskog sata od 23 do 5 sati ujutro. Dakle, sve ostaje kao i do sada – od 21 do 5 ujutro.

 

Vlada SŽ u ponedjeljak je uputila molbu Vladi FBiH za odobrenje pomjeranja početka ograničenja kretanja odnosno policijskog sata s 21:00 na 23:00 sata, uslijed poboljšanja epidemiološke situacije i nastupanja ramazana, kako su naveli.

S tom idejom su se složili i ostali županijski premijeri i ministri s obzirom da prema posljednjim podacima zdravstvenih institucija epidemiološka situacija na području Federacije BiH se stabilizira, a u posljednjih tjedan dana zabilježeno je i smanjenje novih potvrđenih slučajeva za 21 posto.

Ipak jučerašnji prijedlog Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva je bio da do daljnjeg policijski sat ostane od 21 do 5, što je vlada i usvojila.

Županijama je ostavljena mogućnost da sami uvode restriktivnije mjere na osnovu procjene epidemiološke situacije u županiji, odnosno općini.

Policijski sat od 21:00 do 05:00 je na snazi od 24. ožujka na prostoru cijelog entiteta, uslijed trećeg vala korone, a u ranijem razdoblju trajao je od 23:00 do 05:00.

 

HERCEGOVAČKI PORTAL