Naslovnica Društvo U Federaciji BiH ostaje na snazi postojeće trajanje policijskog sata

U Federaciji BiH ostaje na snazi postojeće trajanje policijskog sata

Na sjednici Vlade Federacije BiH u četvrtak odlučeno je da se policijski sat neće pomjerati te je usvojena preporuka Kriznog stožera Ministarstva zdravstva FBiH da ograničenje kretanja i naredni tjedan bude od 21 do 5 sati.

 

Na sjednici Kriznog stožera predloženo je produženje aktualnih mjera za idućih sedam dana, zbog nepovoljne epidemiološke situacije u FBiH.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH, u posljednjih sedam dana zabilježen je blagi pad broja zaraženih osoba, ali se još nisu stekli uvjeti za popuštanje mjera, priopćeno je iz Kriznog stožera.

Najteža situacija je u Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadnohercegovačkoj i Posavskoj županiji, istaknuli su iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Ova odluka ne vrijedi za ŽZH, koja je, podsjećamo, prije nekoliko dana donijela samostalnu odluku o pomjeranju policijskog sata na razdoblje od 23 sata do 5 ujutro.

S obzirom da su mnogi zbunjeni zbog ove informacije, pošto Krizni stožer FBiH navodi da se to odnosi na cijelu Federaciju, ovdje napominjemo da se to ne odnosi na ZHŽ.

Naime, Zapadnohercegovačka županija je proglasila stanje prirodne nesreće pa prema federalnim zakonima sama može odlučivati o svojoj sudbini. Tako je odlučeno da policijski sat traje od 23 sata do 5 sati ujutro.

 

HERCEGOVAČKI PORTAL