Naslovnica Crkva Papa dao čudesno priznanje Međugorju! Postat će svetište?!

Papa dao čudesno priznanje Međugorju! Postat će svetište?!

Znakovit potez pape Franje prema Međugorju. Postat će svetište?!

Iako je Međugorje još uvijek službeno nepriznato, i nema status svetišta Katoličke Crkve poput npr. Marije Bistrice ili Trsata u Hrvatskoj, papa Franjo upravo je Međugorje uvrstio među 30 svetišta svijeta iz kojih će se kroz svibanj predvoditi molitva krunice na inicijativu svetog Oca, a protiv pandemije koja je pokosila svijet.

Međugorje na popisu 30 svetišta svijeta

Riječ je o globalnom molitvenom maratonu u kojem će svaki dan u svibnju jedno svetište svijeta predvoditi krunicu, a od svih svetišta hrvatskog naroda izabrano je upravo Međugorje iz kojeg će se molitva predvoditi 15. svibnja u 18 sati. Prvoga će dana, 1. svibnja, molitveni maraton započeti papa Franjo, a on će ga i zaključiti 31. svibnja. Molitva krunice prenosit će se izravno na službenim kanalima Svete Stolice svakoga dana u 18 sati. Popis svetišta koji predvode krunicu, a među njima i Međugorje pogledajte ovdje.

Papa Franjo podupire Međugorje

Podsjetimo, papino imenovanje nadbiskupa Henryka Hosera u Međugorje bio prvi je korak prema legitimitetu Međugorja i svojevrsni i korak prema proglašenju Međugorja svetištem, što je potpuno neovisno o priznanju ukazanja. Dakle sama ukazanja ne moraju biti priznata da bi Međugorje dobilo status svetišta.

Ipak, do službenog imenovanja Međugorja svetištem još nije došlo, pa je ovo uvrštenje Međugorja u 30 svetišta svijeta koja predvode molitveni maraton, još jedan mali znak potpore Pape Franje Međugorju koje je prije pandemije okupljalo milijun ljudi godišnje oko Euharistijskog Isusa, a što je znak koji nitko do sad nije mogao osporiti i zbog čega je Međugorje zapravo nemoguće ugasiti, a za što su mnogi navijali od samih početaka ukazanja.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL