Naslovnica Crna Kronika Detalji tragedije kod Mostara: Isprobavao terenca pa sa sinom upao u Neretvu?

Detalji tragedije kod Mostara: Isprobavao terenca pa sa sinom upao u Neretvu?

U mrtvačnici Bijeli Brijeg u četvrtak je u kasnim poslijepodnevnim satima obavljena obdukcija tijela Agrona Keleraja (32) iz Mostara i njegovog četverogodišnjeg sina, E.K., koji su tragično stradali u rijeci Neretvi.

 

Utvrđeno je da je riječ o klasičnom utapanju, a na tijelima nema tragova nasilja.

Pojedine ozljede su, kako se čini, nastale uslijed prevrtanja automobila. Također, uzeti su uzorci krvi koji će biti poslani na analizu kako bi se utvrdilo je li Agron Keleraj bio pod utjecajem droga ili alkohola.

Kelerajev mobitel koji je pronađen u nedjelju, dan nakon njegovog nestanka, na kružnom toku prije Avijatičarskog mosta, poslan je na vještačenje u Federalnu upravu policije.

Iako su okolnosti ove tragedije i dalje nepoznate, istražitelji su do sada došli do saznanja da je Keleraj bio sklon brzoj vožnji i izvođenju raznih egzibicija automobilima. Terenac kojim je nastradao, kako piše Avaz, kupio je svega nekoliko dana prije tragedije.

Prema izjavama svjedoka, terenac je „isprobavao“ i na nekim stepenicama u naselju Rodoč u blizini njegovog ugostiteljskog objekta „Roki“ iz kojeg se sa sinom prošli petak u 18 sati i udaljio u automobilu. Također, jedan svjedok je kazao da ga je dan prije tragedije vidio, upravo, na obali rijeke Neretve na lokalitetu Čekrk, gdje je „isprobavao“ vozilo.

Na tom mjestu su istražitelji i uočili tragove automobila. Istražitelji pretpostavljaju da je izgubio kontrolu nad volanom i sletio u Neretvu čiji je vodostaj tog dana bio znatno veći od uobičajenog. Ronioci koji su izvukli njegovo tijelo u utorak uočili su da je prednje vjetrobransko staklo razbijeno, a primijetili su i udubljen krov što je, vjerojatno, posljedica prevrtanja automobila.

 

HERCEGOVAČKI PORTAL