Naslovnica Gospodarstvo Obustavljena istraga protiv Mije Brajkovića za izvlačenje novca iz Aluminija

Obustavljena istraga protiv Mije Brajkovića za izvlačenje novca iz Aluminija

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a obustavilo je istragu protiv nekadašnjeg generalnog direktora, sada ugašenog Aluminija d.d. Mostar, Mije Brajkovića, a kojeg se sumnjičilo za zloupotrebu položaja ili ovlasti i nesavjestan rad u službi.

 

Podsjetimo, Brajković je bio osumnjičen da je kao direktor Aluminija od 26.veljače 1996. godine do 30. travnja 2009. godine zloupotrijebio položaj i ovlasti jer je od 2004. godine donosio Odluke o utvrđivanju metoda i postupka nabave robe, vršenja usluga, izvođenju radova u Aluminij d.d. Mostar d 01. travnja 2004. godine, kao i u 2006. i 2007. godini.

Međutim, iz Županijskog tužiteljstva HNŽ-a, nakon prikupljenih dokaza i saslušanih svjedoka u istrazi kao i samog osumnjičenog Brajkovića, kao i vještačenjem materijalnih dokaza iz Aluminija i poduzeća SIP, odlučili su obustaviti istragu, doznaje Dnevni list.

Poanta svega ovoga je da se za neuspjeh i krah Aluminija ne bi trebalo optuživati čovjeka koji ga je toliko puta oživljavao i toliko vremena držao na životu u dosta nepovoljnijim uvjetima nego što su danas. Krajnje je vrijeme da odgovorni, ma kako se oni zvali i na kakvim pozicijama bili, napokon odgovaraju za svoja nedjela.

Zato pustimo čovjeka da uživa u svojoj zasluženoj mirovini, a prave krivce dovedimo pred lice pravde. Recept je jednostavan. Nema potrebe gledati poslovanje Aluminija prije 20, 30 godina. Zadnjih 10 godina su stvari krenule nizbrdo i vrijeme da se sazna zašto.

U kakvoj državi živimo, ne bi me začudilo da vidim natpis u novinama: “Mijo Brajković-kriv što je pošao u mirovinu”. Ruku na srce, morao bi se složiti s tim naslovom. Da je Mijo Brajković još u Aluminiju, 900 Mostaraca bi još imalo posao, kazao je Petar Vujević.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL