Naslovnica Politika Neodgovorna politika bošnjačkog naroda će dovesti do trećeg entiteta

Neodgovorna politika bošnjačkog naroda će dovesti do trećeg entiteta

Potpuno se zalažem za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu u kojoj će tri konstitutivna naroda biti do kraja jednakopravna i u kojoj će hrvatski narod predstavljati legitimni predstavnici Hrvata, a sve ostalo su stvari za pregovore, poručio je po završetku zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH u Mostaru predsjednik HNS BIH dr. Dragan Čović.

 

Mogli ste danas čuti da ima jako puno naših predstavnika koji insistiraju na trećem entitetu. Davno sam rekao da će neodgovorna politika bošnjačkog naroda i njihovih političkih predstavnika dovesti do nečega takvoga.

Na nama, ili na meni, je danas da imamo odgovornu politiku, ne prema nekoj stranci ili pojedincima, nego prema Hrvatima u BiH, a takav posao ja i radim – ustvrdio je Čović.

Govoreći o stranačkim razgovorima o izmjenama Izbornog zakona BiH, kazao je kako je jedino bitno da se pronađe rješenje koje će osigurati legitimno predstavljanje tri naroda u Predsjedništvu BiH i u Domu naroda Federacije BiH.

– Pregovarački proces ide, vjerujem da ćemo vrlo brzo sjesti sa svjedocima ovih sporazuma, koje sam ja potpisao uime HDZ-a, ali je svaki prošao institucije Hrvatskog narodnog sabora i jednoglasnom potporom smo išli s tim prijedlozima, kao što i jednoglasnom potporom uime Predsjedništva HNS-a idemo u ovaj pregovarački proces oko Izbornog zakona – kazao je Čović.

Komentirajući izlazak Hrvatske republikanske stranke (HRS) i čapljinske neovisne stranke “Čapljina u srcu” iz Hrvatskog narodnog sabora, Čović je kazao kako nema neki poseban komentar na to osim da će i dalje inzistirati na jedinstvu unutar hrvatskog korpusa u BiH.

– Nemam komentara i ne bih se time opterećivao, iako mi je jako žao da postoje ljudi koji misle da mogu nametati drugome stavove. Moramo tražiti zajednička rješenja i kad se oko nekih stvari slažemo i ne slažemo, sve mi možemo kritizirati.

Mi hoćemo jasno, glasno i transparentno našim prijateljima i svima unutar hrvatskog naroda, i onima koji se s nama ne slažu, kao i predstavnicima partnerskih stranaka u bošnjačkom i srpskom narodu, a osobito međunarodnim institucijama, kazati da smo mi ovdje, da je ovo naša zemlja, da smo svoj na svome i da nećemo dozvoliti nikakvu diskriminaciju prema hrvatskom narodu – poručio je Čović./Fena/HMS/

Opis fotografije nije dostupan.

 

HERCEGOVAČKI PORTAL