Naslovnica Sport Hrvatska u svim utakmicama EURA igrala s grbom na kojem je prvo...

Hrvatska u svim utakmicama EURA igrala s grbom na kojem je prvo bijelo polje!

HRVATSKA je u ponedjeljak ispala s Europskog prvenstva od Španjolske u osmini finala. Nakon 90 minuta je bilo 3:3, a onda su Španjolci u prvom produžetku zabili dva gola i izborili četvrtfinalni ogled protiv Švicaraca ukupnom pobjedom 5:3.

 

Utakmicu je obilježilo nekoliko gafova, poput onog kada je Ante Rebić usred napada Španjolske izašao zamijeniti kopačke.

U tom je napadu Španjolska izjednačila na 1:1 pogotkom Pabla Sarabije.

Gaf je imao i Joško Gvardiol koji je kod trećeg gola Španjolske bio predaleko od strijelca Ferrana Torresa jer je išao piti vodu usred utakmice.

Zanimljivost svih utakmica je da je na dresu Hrvatske u sve četiri utakmice Eura bila hrvatska zastava s hrvatskim grbom na kojem je prvo polje bijelo.

Naravno, na službenom državnom grbu prvo polje je crveno.

Na dresu nogometnih reprezentacija obvezno stoji grb nogometnog saveza, u ovom slučaju HNS-a. Malo tko ima grb države, no na velikim natjecanjima poput Europskog prvenstva praksa je da budu još i zastavice država ili barem naziv država te grad i datum odigravanja utakmice, što te dresove čini jedinstvenima prenose Sportske novosti.

Grbove na dresove stavljaju ekonomi HNS-a. Na ovo nitko nije reagirao. Česi i Škoti, protivnici Hrvatske iz skupina, na svojim su dresovima imali službeni hrvatski grb, dok ga Englezi i Španjolci nisu ni imali.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL