Naslovnica Život Hercegovina idućih dana ponovo na 40 stupnjeva

Hercegovina idućih dana ponovo na 40 stupnjeva

Zbog iznimno visokih dnevnih temperatura, te povremenog grmljavinskog nevremena za područje Hercegovine upaljen je žuti meteoalarm.

 

Tako se na mostarskom području prognoziraju ekstremno visoke dnevne temperature koje će se kretati oko 36 stupnjeva.

Istovremeno na trebinjskom i fočanskom području prognozirane su temperature između 32 i 35 stupnjeva, kao i povremeno grmljavinsko nevrijeme zbog čega je i za ta područja upaljen žuti meteoalarm.

Inače, u Bosni i Hercegovini je uglavnom sunčano vrijeme. Magle ili niske naoblake ima po kotlinama u središnjim i istočnim područjima.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 stupnja.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini biti sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38°C.

U ponedjeljak u Hercegovini se prognozira sunčano vrijeme. U Bosni sa umjerenom oblačnosti. Poslijepodne su mogući pljuskovi sa grmljavinom na istoku, sjeveroistoku i dijelu središnje Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 38°C.

U utorak u Hercegovini se prognozira sunčano vrijeme. U Bosni sunčano sa umjerenom oblačnosti. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom u središnjim, istočnim i sjevernim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 38°C.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL